kkk_1026561a
kkk_1026561a

17-åring favoritt til å vinne verdenscupen

Den amerikanske tenåringen Mikaela Shiffrin måtte avbryte leksene i et par timer på tirsdag. Det var nok tid til å ta enda en verdenscupseier.

17-åringen vant sitt tredje verdenscuprenn i hennes første år i World Cup-sirkuset. Nå blir hun sett på som verdens beste slalåmkjører. Men som for de fleste andre tenåringer, tar skole opp mye av fritiden.

– Jeg kommer sannsynligvis til å prøve å få lest litt før jeg legger meg i kveld, sa hun etter rennet, og avslørte at hun allerede hadde brukt store deler av dagen på å gjøre lekser.

– Noen ganger føler jeg at de vanskeligste fagene er mest morsomme. Jeg er en skikkelig nerd, sier hun i et intervju med New York Times.

Shiffrin lå som nummer to etter første omgang og hadde tredje beste tid i finalen, som sammenlagt ga henne en sluttid på 1.51.54. Tenåringen er nå favoritt til å vinne årets slalåmsesong.

– Det er helt utrolig. Jeg hørte publikum og jeg prøvde å la dem hjelpe meg ned bakken. De ville at jeg skulle vinne. Det ga meg vinger. Jeg gir aldri opp. Det er som med 3-åringer - de bare løper rundt hele dagen og blir aldri slitne. Det er det samme med meg. Jeg gir meg aldri og det ser ut som at det funker.

Les også: Svindal fjerde raskest i Wengen

Frida Hansdotter fra Sverige var 0.85 bak i andre omgang, og Tanja Poutiainen fra Finland endte på tredje plass. Den tidligere verdenscupvinneren, Maria Höfl-Riesch fra Tyskland, hektet i en port rett før mål i andre omgang. Shiffrin øker derfor ledelsen i slalåmcupen og står øverst med 436 poeng, foran den rutinerte Tina Maze fra Slovakia med 355.

Vinnersummen i Flachau ligger på 175,000 dollar, som nesten tilsvarer en million norske kroner, og er den største i kvinnenes World Cup. Shiffrin vet ikke helt hva hun skal gjøre med alle pengene.

– Kanskje jeg skal ta meg en tur til Maui. Jeg er 17 år, hva har jeg med penger å gjøre? Jeg får spare det til jeg blir pensjonert, sier hun.

Nina Løseth kjørte en god finaleomgang i Flachau og ble nummer 12. Løseth har vist meget oppløftende takter hittil i sesongen og kjørte inn til karrièrebeste i Zagreb med 4. plass i begynnelsen av januar.