Guardiola blir Bayern-trener

Den suksessrike treneren Josep Guardiola tar over Bayern München fra sesongen 2013/14. Det bekreftet bundesligaklubben onsdag.

Guardiola har to ganger ledet Barcelona til mesterligatriumf og vant også en rekke andre titler både som trener og spiller i klubben. Etter et hvileår er han fra sommeren klar for en ny trenertilværelse i München.

Spanjolen erstatter Jupp Heynckes, som gir seg som trener når kontrakten hans går ut i juni. Da vil Bayern-treneren nettopp ha fylt 68 år.

– Vi er svært fornøyd med at vi klarte å hente fotballeksperten Pep Guardiola, som har vært ønsket og kontaktet av mange store klubber. Guardiola er en av de mest suksessrike trenerne i verden, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge til klubbens nettsted.

Guardiola har vært koblet til gigantklubber som blant andre Milan, Paris Saint-Germain, Chelsea og Manchester City den siste tiden.

41-åringen bor for tiden i New York med familien sin. Han ga seg som Barcelona-trener i mai 2012 etter å ha ledet klubben i fire år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2