omar (Foto: Scanpix)
omar (Foto: Scanpix)

Omar Elabdellaoui på klubbjakt: – Jeg er klar for større utfordringer enn Tippeligaen

Manchester City-spilleren er ferdig med Feyenoord, men håper ikke på en retur til norsk fotball.

Oslo (TV 2 Sporten): U21-profilen ba selv om å få avbryte låneoppholdet i Feyenoord tidligere denne uken.

Avtalen varte ut sesongen, men Elabdellaoui fikk kun én kamp fra start og fire innhopp i Eredivisie og reiser tilbake til England etter å ha pakket ut av leiligheten fredag.

Men 21-åringen ser ikke for seg å bli særlig lenge i Manchester City selv om han har kontrakt med seriemesteren ut neste sesong.

– Det er kun stjernespillere på det laget. Jeg kommer til å få trene med A-laget, og gjør jeg det bra der kan jeg få muligheten i én eller to kamper, men det blir vanskelig å få nok spilletid. Jeg trenger å spille fast nå, sier Elabdellaoui til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

godset
godset

Han regner med å ta en prat med Manchester City og agent Jim Solbakken i løpet av helgen, og utfallet blir trolig en ny utlånsavtale eller en permanent overgang. Selv om ikke oppholdet i Feyenoord ble som ventet, er 21-åringen åpen for en retur til nederlandsk fotball.

– Nederland er en fristende liga, men jeg liker tysk fotball også, sier Elabdellaoui som forklarer Feyenoord-exiten slik:

– Både høyrebacken og høyrekanten spiller på det nederlandske landslaget. Jeg skjønte at jeg ble andrevalg i begge posisjonene selv om jeg har fått spille litt i det siste, og da var det best å prøve noe annet.

Neppe Norge
Heller ikke Manchester City var fornøyde med at U21-profilen ble sittende på benken i Feyenoord der også Harmeet Singh sliter med spilletid.

– Jeg vil bare spille fotball. Dette er en viktig sesong for meg. Jeg har vært skadefri en god stund, føler meg bra og har U21-sluttspillet i sommer å se frem til. I tillegg har jeg ambisjoner om å få sjansen på A-landslaget. Det blir viktig at jeg velger riktig nå. Det betyr ikke nødvendigvis å gå til den største klubben, men til et sted jeg kan utvikle meg og få mye spilletid, sier Elabdellaoui.

I 2011 spilte han ti kamper på lån i Strømsgodset, men en retur til Drammen, et gjensyn med tidligere U21-trener Per Joar Hansen i Trondheim eller overgang til en annen norsk klubb virker lite sannsynlig.

– Strømsgodset var bra, og Ronny Deila var en utrolig flink trener da jeg kom tilbake fra skade og trengte kamptrening, men Tippeligaen er ikke noe jeg tenker på nå. Man vet aldri hva som skjer, men jeg vil helst spille på et høyere nivå. Jeg er klar for større utfordringer.