Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Vil flytte Amstel Gold Race-målgang: – Ingen fordel for Lars Petter Nordhaug

Mads Kaggestad tror Edvald Boasson Hagen er mest fornøyd dersom arrangøren av Amstel Gold Race flytter mållinjen to kilometer.

Siden 2003 har Nederlands største sykkelritt, Amstel Gold Race, hatt målgang på toppen av legendariske Cauberg. I følge Dagblad De Limburger ønsker nå arrangøren å flytte mållinjen bort fra bakketoppen og nesten to kilometer inn på flaten, til samme sted der Edvald Boasson Hagen vant VM-sølv i 2012. Det var også her Tour de France hadde målgang på den tredje etappe i 2006.

Dårlig nytt for Nordhaug
Bakgrunnen for forandringen er et ønske om en enda mer attraktiv finale på rittet, med flere potensielle vinnere. Rent logistikkmessig skal det også være enklere for arrangøren å ha målområdet et annet sted enn Cauberg-toppen.

I følge TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, er dette en dårlig nyhet for Norges største håp i rittet, Lars Petter Nordhaug. Nordhaug var tett på en topplassering i 2012-utgaven inntil han ble meid ned av italieneren Damiano Cunego.

Her knuses Nordhaugs Amstel-drøm i finalen

– Det er ingen fordel for Lars Petter Nordhaug at det er to kilometer fra toppen av Cauberg til mållinjen. Det vil være flere ryttere som kan henge seg på de beste klatrerne når det flater ut og det gjør det mer sannsynlig at det ender opp i et større spurtoppgjør, sier Mads Kaggestad som legger til at han likevel forstår hvorfor arrangøren leker med tanken om en forandring.

Les også: Kaggestad blogger: – Man bør kjøre for Nordhaug i OL 2016
Les også: Disse norske rytterne ga opp proffdrømmen etter dopsjokk

– Åpner for Edvald
– Jeg syns egentlig det er positivt hvis de gjør dette. Avslutningen i sist VM er et godt eksempel på det. Det blir mer taktisk spennende fordi det er enda flere som kan være med i kampen om seieren, sier TV 2s sykkelekspert.

– Så nå bør kanskje sølv-gutten fra VM, Edvald Boasson Hagen, sette opp Amstel Gold Race som et prioritert ritt?

– Ja, det åpner opp større muligheter for Edvald i dette rittet, men det spørs om han ikke har svidd av for mye krefter i brosteinsklassikerne i ukene før Amstel Gold Race, avslutter Mads Kaggestad.

Amstel Gold Race går av stabelen søndag 14. april og sendes på TV 2 Sport og TV 2.