DAG: Atle Antonsen trodde «Dag» skulle bli smalere og særere enn det ble. Nå er han aktuell med tredje sesong av suksesserien.  (Foto: Alex Iversen)
DAG: Atle Antonsen trodde «Dag» skulle bli smalere og særere enn det ble. Nå er han aktuell med tredje sesong av suksesserien. (Foto: Alex Iversen)
I tredje sesong av Dag kommer vi tettere inn på forholdet mellom Dag (Atle Antonsen) og Eva (Tuva Novotny).  (Foto: Alex Iversen)
I tredje sesong av Dag kommer vi tettere inn på forholdet mellom Dag (Atle Antonsen) og Eva (Tuva Novotny). (Foto: Alex Iversen)
I tredje sesong av Dag dukker Kristoffer Joner opp. Her er han i samlivsterapi hos Dag, der de diskuterer den velkjente tidsklemma.  (Foto: TV 2)
I tredje sesong av Dag dukker Kristoffer Joner opp. Her er han i samlivsterapi hos Dag, der de diskuterer den velkjente tidsklemma. (Foto: TV 2)

Atle Antonsen: – Noen ganger er alt du ønsker en luftetur på do

I kveld gir samlivsterapeuten Dag råd til småbarnsforeldre i tidsklemma, en periode trebarnsfaren Antonsen kjenner godt.

– Badekaret blir aldri så mye brukt av menn som når de har småbarn. Behovet for å flykte unna en halvtime kan være stor, sier Atle Antonsen (43).

Selv er skuespilleren og komikeren ferdig med småbarnsperioden, og den berømte tidsklemma har han kjent på, selv om han ikke vil kalle den det.

– Jeg kaller det ikke tidsklemme. Det er bare sånn det er og sånn det skal være. Det skal være effektivt og det skal skje mye. Det har funket greit for meg, men så kjenner ikke jeg til noe annet, sier Antonsen.

Trebarnsfaren fikk alle barna før han fylte 30, og hans yngste har rukket å bli 14 år. Å gi råd til andre om hva de skal gjøre med livene sine synes Antonsen er en dårlig idé, men som samlivsterapeuten Dag deler han gjerne sine meninger.

Se rådene han gir Kristoffer Joner i videoen over

Behov for å isolere seg

Torsdag er Antonsen tilbake i den tredje sesongen av den prisbelønte og kritikerroste serien Dag, der han spiller en tungsindig og nevrotisk samlivsterapeut. Og han kjenner seg igjen i rollefiguren sin.

– Behovet Dag har for å isolere seg litt fra omverden kan jeg smake litt på. Noen ganger kan man ha behov for en virkelighetsflukt og bare være seg selv. Behovet for å stikke i vei innimellom er nok noe de aller fleste kjenner på, særlig i familiære situasjoner når alt du ønsker er å ta et lite luftekvarter inne på toalettet, sier Antonsen.

Skuespillere i kø

Øystein Karlsen (t.v) har skrevet manus til den prisbelønte serien Dag sammen med Kristoffer Schau. Her sammen med Tuva Novotny som spiller Eva i serien.  (Foto: Alex Iversen)
Øystein Karlsen (t.v) har skrevet manus til den prisbelønte serien Dag sammen med Kristoffer Schau. Her sammen med Tuva Novotny som spiller Eva i serien. (Foto: Alex Iversen)

Til tross for bekmørk hverdagsrealisme har Dag vært et av de store lyspunktene i den norske tv-seriefloraen de siste årene. Kjente skuespillere står i kø for å være med i prosjektet. I andre sesong kom Rolf Lassgård inn. I tredje sesong kommer Kristoffer Joner inn i serien.

Antonsen gir all honnør til skaperne, og mener manuset er skikkelig skuespillermat som er deilig å boltre seg i. Tredje sesong mener Antonsen er enda bedre enn de to forrige sesongene.

– Kvaliteten er økt i alle ledd og vi blir bedre kjent med flere av karakterene. Smak og behag kan vi ikke gjøre noe med, men jeg synes den siste plata er best, sier Antonsen om den nye sesongen.

Se video: Trekanttrøbbel for Dag og Benedict

Ler sjelden av tv

Hadde ikke Antonsen selv spilt i serien er han overbevist om at han ville kost seg med den, selv om ikke tv er det han ler av oftest.

– Når man jobber med humor blir ikke overraskelsene så store lenger, og overraskelsen må være der hvis man skal le. Jeg synes det er morsommere i private selskaper med vennene mine enn det er å se på tv.

Komikerduo skal lede årets reklamefest

Ikke helt A4

Agnes Kittelsen er veldig aktuell om dagen, blant annet som Atle Antonsens sekretær Malin i Dag.  (Foto: Alex Iversen)
Agnes Kittelsen er veldig aktuell om dagen, blant annet som Atle Antonsens sekretær Malin i Dag. (Foto: Alex Iversen)

Angnes Kittelsen spiller rollen som den litt gale Malin, Dags sekretær. Kittelsen tror vi liker serien så godt fordi vi kjenner oss igjen.

– Den sier noe om samfunnet vårt med mye dritt, derfor slår den an. Serien er en hyllest til de som ikke klarer å leve helt A4.

– Lever du et A4-liv?

Agnes er ikke helt sikker. For hva er egentlig et A4-liv?

– Vi lever med et jag om å prestere på alle fronter. Folk sliter med det, meg selv inkludert. Jeg ønsker meg et samfunn med større aksept, der ikke alt behøver å være innenfor boksen.

Superaktuell

Det er liten tvil om at Agnes presterer på flere fronter. I det siste har vi sett skuespilleren i Halvbroren, Reisen til julestjernen og Oscar-nominerte Kon Tiki. Fra utsiden kan det virke som et jag uten like, men Agnes beroliger oss.

– Det magiske med tv og film er at ikke alt skjer idet det lanseres. Jobbene er godt spredd utover, og høstens lanseringer er resultatet av over to års jobbing, forteller Agnes.

– Jeg føler meg privilegert som kan jobbe intensivt i åtte-ni uker, for så å være hjemme en periode. Men det er klart det kan være vanskelig å få tiden til å strekke til noen ganger, sier Kittelsen som er alenemamma for sønnen Vetle (6).

Sesongpremieren på «Dag» ser du i kveld klokken 22.40.