ARMSTRONG: Har mange beskyldninger imot seg. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)
ARMSTRONG: Har mange beskyldninger imot seg. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)

WADA vil ikke delta i UCI-gransking

Verdens Antidopingbyrå (WADA) ønsker ikke å bidra til Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) gransking av omfattende dopingmisbruk i sykkelsporten.

WADA frykter at granskingen er for opptatt av Lance Armstrong (41) og hans dopingfortid. Armstrong innrømmet dopingmisbruk som aktiv proffsyklist i et intervju med Oprah Winfrey mandag.

LES OGSÅ: Pound: – Sykling kan bli borte fra OL

– WADA er spesielt bekymret for at granskingen er for fokusert på den dømte tidligere syklisten Lance Armstrong, og den vil derfor ikke kunne fullt ut ta opp et så stort og inngrodd problem, heter det i en uttalelse fra WADA.

Antidopingbyrået sier det også har flere andre bekymringer rundt granskingen. Blant annet er WADA kritisk til at granskingen skal være ferdig allerede i juni. WADA stiller også spørsmål ved om granskingen er uavhengig nok, og byrået er kritisk til at vitner som står fram, ikke tilbys amnesti.

Leder Travis Tygart i USAs antidopingbyrå (USADA) deler mye av den samme bekymringen som WADA.

Les også: Lance Armstrong vil vitne mot sykkeltopper
Les også: Åpenhjertig Oprah om Lance-intervjuet: – Armstrong tilsto ikke slik jeg hadde forventet

I en rapport fra USADA, som ble offentliggjort i fjor høst, fortalte en rekke vitner om systematisk dopingmisbruk i US Postal-laget som Armstrong syklet for i flere sesongen.

Armstrong ble fratatt alle sine sju Tour de France-seirer etter USADA-rapporten, og han ble også utestengt på livstid fra idretten.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2