boko (Foto: Scanpix)
boko (Foto: Scanpix)

Yarrah Boko kan likevel rekke Prix d'Amerique

– Det er fortsatt et håp, sier veterinær og klinikksjef Lars Moen.

Oslo (TV 2 Sporten): Mandag, dagen etter Yarrah Bokos seier i Prix de Belgique, ble det kjent at Norges eneste internasjonale travstjerne ikke kunne stille til start i verdens største travløp, Prix d´Amerique.

I en rutinemessig veterinærundersøkelse ble det oppdaget en blødning på et av gaffelbåndene. Dette er en skade hingsten også har slitt med tidligere, og selv om den ikke var halt, var trener Trond Anderssen klar på at klassikeren 27. januar kom for tidlig.

– Dette er årets nedtur. Jeg har vært borti mye på travbanen, men dette er det verste, sa eier Jan Erik Andresen til tv2.no.

Ny ultralyd
Nå skriver rikstoto.no at Yarrah Boko likevel kan rekke Prix d´Amerique. Veterinær og klinikksjef Lars Moen har sett på bildene fra undersøkelsen i Frankrike og ble positivt overrasket.

– Jeg forestilte meg noen helt andre bilder. Om det er en reskade og akuttisering, eller om det skyldes det tekniske utstyret er umulig å si, forteller Moen, som konkluderer med at fibre og sener er revet av.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

691770

Han skal ta kontakt med de franske dyrlegene og venter spent på utfallet av en ny ultralyd mandag.

– Deretter tas en endelig avgjørelse. Dette blir som idrettsutøvere som skal starte i VM eller OL. Situasjonen vurderes fortløpende, sier Lars Moen.

Spent eier
Det er trener og eier som tar den endelige avgjørelsen om Yarrah Boko likevel kan starte i verdens største travløp. Eier Jan Erik Andresen beskrev hingstens skade som «årets nedtur» mandag, men får har nå fått fornyet håp.

– Jeg holdt meg fast i stolen, sa Jan-Erik Andresen tirsdag morgen da beskjeden fra Lars Moen kom, skriver rikstoto.no.