Michael Johnson_Untitled 1 (Foto: Twitter/Scanpix/Pa Photos/Mike Egerton )
Michael Johnson_Untitled 1 (Foto: Twitter/Scanpix/Pa Photos/Mike Egerton )

Han var Manchester Citys stjerneskudd - nå er han frigitt

Ekstrem forvandling for en gang så lovende Michael Johnson (24).

Den nå 24 år gamle midtbanespilleren Michael Johnson var spådd en stor fremtid Manchester City. Han debuterte som 18-åring i 2006, og gjorde seg svært bemerket tidlig i karrieren.

Johnson har landskamper for England på U16-, U19- og U21-nivå, og det ble spådd at han også ville bli en viktig mann på det engelske A-landslaget i fremtiden.

Rundt seks år og tre måneder etter debuten er historien en helt annen. Manchester City har gitt opp, og det har Johnson selv også.

Frigitt
Mandag sirkulerte det et bilde på twitter av en lubben Johnson, og nå melder The Guardian at Manchester City har frigitt ham fra kontrakten som ga en ukelønn på hele 350 000 kroner.

Historien om Johnson er mest av alt trist. Fra å være stortalentet på alles lepper, til skademareritt og fylleskandaler.

Ved siden av skadene han lenge slet med ble det også stilt spørsmål ved holdningene hans. Og det ble stil spørsmål ved hans forkjærlighet for en tur på byen. Han er blitt arrestert mistenkt for fyllekjøring seinest i desember og i 2010 ble han arrestert for angivelig å ha skallet ned en Manchester United-fan på en nattklubb.

Svennis ville ha Gerrard i bytte
Liverpool skal en gang ha vært villige til å punge ut 90 millioner kroner for Johnson, og han har også vært på radaren til Tottenham.

– Om Liverpool kom for å kjøpe ham måtte de ha solgt sitt stadion først. Eller byttet ham med Steven Gerrard... det er det eneste måten han kun fått lov til å dra, sa daværende Manchester City-manager Sven-Göran Eriksson til Sky Sports om en mulig Liverpool-overgang for Johnson i 2007.

Han har hatt voldsomt stor tro på midtbanespilleren, og var også sikker på at han ville få fart på karrieren hans da han hentet ham på lån til Leicester sommeren 2011.

– Han var en stor spiller før skadene, og jeg mener fremdeles at han er en glimrende fotballspiller, sa svensken til This is Leicestershire.

Men det ble bare sju ligakamper for Leicester under det som skulle være et sesonglangt lån. I januar 2012 hadde Eriksson forlatt klubben, og Johnson ble han sendt tilbake til Manchester City på grunn av nye skadeproblemer.

– Den beste han hadde spilt med
Svensken var sterk i troen på Johnson, men hans etterfølgere i den lyseblå delen av Manchester har ikke delt hans mening. Både Mark Hughes og Roberto Mancini konkluderte med at Johnson ikke hadde personligheten til å spille fotball på høyeste nivå - og det er lite som tyder på at 24-åringen noen gang vil være i nærheten av å få ut potensialet som en gang sendte en ekstatisk Dietmar Hamann inn på kontoret til Svennis.

– Han var 19 da jeg hadde ham i Manchester City, og jeg vil alltid huske den dagen Didi Hamann kom inn på kontoret og sa han var den beste midtbanespilleren han noen gang hadde spilt med. Didi hadde spilt for Liverpool og Bayern München, og han sier det samme den dag i dag, sa Eriksson i 2011.

Dessverre for Manchester City og Michael Johnson kan man bare stille spørsmål om hvor god han kunne blitt.