Lance2
Lance2

Sykkelpresidenten ber Armstrong betale tilbake kreftpenger

Men Harald Tiedemann Hansen tror ikke Lance Armstrong kommer til å gjøre det.

I 2009 besøkte Lance Armstrong Oslo i forbindelse med et showritt i hovedstaden. Armstrong holdt et foredrag om kreft den påfølgende dagen. Prislappen ble til slutt 2,4 millioner kroner, ifølge VG.

Pengene skulle etter planen gå til Livestrong, men endte i stedet opp i lommen til Armstrong.

Les også: Kreftforening dropper Armstrong-navn
Les også: CBS bekrefter: Armstrong innrømmet doping til Oprah

Gjennom sponsorer klarte Norges Cycleforbund å skaffe pengene til veie.

– I ettertid kan man si mye rart om dét. Den gangen var det verdt det. Vi fikk veldig mye publisitet, og mye oppmerksomhet rundt kreftsaken. Sett i ettertid synes jeg ikke det er noen poeng å spekulere i om det var verdt det. Vi gjorde det. Og da får vi stå for det, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til VG i oktober 2012.

Tror ikke på Lance-penger
Etter at Armstrong innrømmet dopingbruk hos Oprah Winfrey, håper Tiedemann Hansen at Armstrong vil betale tilbake pengene.

– Vi har sjekket grunnlaget i kontrakten, og vi kan ikke kreve at han betaler tilbake. Men i og med at Lance Armstrong nå letter på samvittigheten, så oppfordrer vi ham til å la hele eller deler av beløpet tilfalle kreftforeningen i Norge, sier Tiedemann Hansen til TV 2.

– Tror du han kommer til å gjøre dette?

– Nei. Det er andre som har større krav rettet mot Armstrong enn det vi har nå, medgir sykkelpresidenten.

– Smertefullt
Han synes det er bra at Armstrong innrømmer dopingbruk. Nå vil Tiedemann Hansen videre.

Det skal bli deilig å få lagt denne epoken død. Den har vært utrolig skadelig for sykkelsporten. Nå kan vi begynne jobben med å få troverdigheten tilbake, sier Tiedemann Hansen.

Les også: Lance Armstrong vil vitne mot sykkeltopper

Sykkelpresidenten blir ikke overrasket om Armstrong tar med seg flere sykkeltopper i dragsuget.

Det vil bli smertefullt, men nødvendig. Vi kan ikke leve med at man skal spekulere videre. Om han ønsker å bidra til å rydde opp i en ukultur, bør han komme med det nå. For å komme videre må man stole på dem som sitter på toppen, sier Tiedemann Hansen.