PÅ VÅLERENGA TRENING: Kjetil Rekdal. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
PÅ VÅLERENGA TRENING: Kjetil Rekdal. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Rekdal henter tidligere Kaiserslautern-sjef som trener

Kjetil Rekdal har hentet Kaiserslauterns tidligere sportsdirektør Michael Schjønberg til Vålerenga.

Dansken Michael Schjønberg (45) blir Kjetil Rekdals første signering i Vålerenga.

LES OGSÅ: Bergdølmo ferdig i VIF: – Det kom som lyn fra klar himmel

Tirsdag opplyser klubben at Schjønberg skal jobbe i trenerteamet rundt A-laget. Schjønberg hadde sin aktive spillerkarriere i Esbjerg, Hannover 96, Odense BK og 1. FC Kaiserslautern. Han ble også tysk mester i 1998 med Kaiserslautern og har 44 landskamper for Danmark, skriver VIF-fotball.no.

– Jeg kjenner Michael fra tiden i Kaiserslautern og han er en person som jeg jobber godt sammen med. Vi har holdt kontakten siden tiden i Tyskland

Rekdals tidligere sjef
Michael Schjønberg har tidligere vært trener for blant annet ungdomslaget til tyske Kaiserslautern og assistenttrener for Hannover 96.

Han ble i 2007 ansatt som sportsdirektør i Kaiserslautern, hvor Kjetil Rekdal var hovedtrener.

– Jeg kjenner Michael fra tiden i Kaiserslautern og han er en person som jeg jobber godt sammen med. Vi har holdt kontakten siden tiden i Tyskland og når jeg nå overtok Vålerenga passet det godt å snakke om muligheten for et nytt samarbeid, sier Kjetil Rekdal til Vålerengas hjemmesider.

Før han fortsetter:

– Han har masse erfaring som spiller, trener og sportsdirektør og vet hva som kreves for å få på plass en prestasjonskultur i en klubb. Han har en vinnerskalle og har god erfaring fra toppnivå både i Danmark og Tyskland. Den erfaringen tror jeg blir veldig bra i jobben for å gjenreise Vålerenga som en toppklubb, sier Rekdal.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

TILBAKE: Kjetil Rekdal er tilbake som Vålerenga-trener. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
TILBAKE: Kjetil Rekdal er tilbake som Vålerenga-trener. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Ser frem til samarbeidet
Schjønberg, som har signert toårsavtale med Vålerenga, tror det blir problemfritt å jobbe under Rekdal, som han tidligere var sjef for.

– Kjetil og jeg jobber godt sammen og jeg ser på dette som lagarbeid. Sammen skal vi gjøre vårt for at Vålerenga skal bli en toppklubb og da er det ikke rollene som betyr noe. Jeg har troen på at dette blir et fruktbart samarbeid og ser fram til å jobbe med spillergruppa her, konstaterer dansken.