REPRISE PÅ STORSKJERM: Kan vise kontroversielle hendelser i reprise på storskjerm kommende sesong. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
REPRISE PÅ STORSKJERM: Kan vise kontroversielle hendelser i reprise på storskjerm kommende sesong. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

NFF endrer på regler for repriser under kamp

Kontroversielle hendelser kan vises på storskjerm.

Den kommende sesongen får Tippeliga-klubbene lov til å vise kontroversielle hendelser på storskjerm under kampene.

Dagbladet melder at Norges Fotballforbund åpner for å endre det nåværende regelverket for å øke publikumsopplevelsen.

Klubbene har tidligere ikke fått lov til å gi reprise av kontroversielle hendelser på storskjerm under kamper, men fra 2013-sesongen kan hendelser som straffe, rødt kort og annullerte mål bli vist på storskjerm.

– Det har vært mye frem og tilbake med denne regelen de siste årene, men nå er det gjort en presisering i ordlyden slik at klubbene kan vise disse situasjonene i reprise opptil én gang. Dette er i samsvar med hva klubbene ønsker, og jeg tror de er veldig glade for det, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til Dagbladet.

Den nye ordlyden i regelverket er: «Repriser av mål og andre positive hendelser kan vises i den utstrekning det finnes hensiktsmessig og forsvarlig. Andre hendelser i kampen kan bare vises i reprise én gang umiddelbart etter hendelsen og kan ikke repeteres etter dette. Reprises skal vises uten lyd». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2