stensland (Foto: Privat/Scanpix)
stensland (Foto: Privat/Scanpix)

Futsalspiller fikk trebit gjennom leggen: – Det kunne gått mye verre

Daniel Stensland tenkte på den brasilianske futsalspilleren som døde etter å ha fått en trebit i låret da han i helgen opplevde noe av det samme.

Oslo (TV 2 Sporten): Det var under en futsalkamp for Team Fokus i KTV-hallen i Trondheim lørdag Stensland pådro seg den meget spesielle skaden.

23-åringen skulle blokkere et innlegg, men skled og kjente et stikk i leggen.

– Først trodde jeg var det en strekk, men da jeg kikket ned så jeg en flis som hadde gått rett gjennom leggen. Tvers gjennom, sier Stensland til tv2.no.

Det var Adresseavisen som først skrev om den spektakulære skaden. Levanger-spilleren, som tidligere har vært innom Bodø/Glimt, mener trebiten var mellom 10 og 15 centimeter lang.

Ble kvalm
Hvor langt inn i leggen den gikk er ikke 23-åringen sikker på, men han ble uvel da han kikket ned på sitt eget ben.

– Jeg ble først kvalm og senere sur. Det skal ikke skje at det stikker fliser opp fra parkettgulvet. Jeg tenkte på å nappe den ut så fort som mulig, men vi ringte ambulanse og rørte den ikke før de kom. Jeg ble veldig utålmodig mens vi ventet. Man vet lite og tenker det verste. Jeg var bekymret for foten og tenkte kanskje dette var det siste jeg hadde gjort på fotballbanen, sier Stensland.

Artikkelen fortsetter under bildet!

omkom
omkom

Han tenkte også på den brasilianske futsalspilleren Robson Rocha Costa som i 2010 døde etter å ha fått en trebit i låret som også gikk videre opp til hans indre organer.

– Det kunne gått mye verre for min del. Man er jo ekstremt uheldig, men samtidig er det heldig at den ikke traff et annet sted på kroppen. Det er veldig skummelt, sier Stensland fra sykesengen på St. Olavs Hospital.

Der ble trebiten operert ut nærmere midnatt lørdag. Legene fryktet at fotballspilleren skal ha fått en infeksjon og han er fortsatt på sykehuset hvor det er satt i gang en antibiotikakur. Det åpne såret på leggen skal sys igjen tirsdag.

– Jeg tror jeg kan være tilbake på banen ganske raskt hvis jeg er heldig, men vet ikke akkurat når, sier Stensland.

Tviler på mer futsal
Han tror ikke seriestarten med Levanger skal være i fare, men er usikker på om han kommer til å bli et fast innslag på futsallaget Team Fokus fremover.

– Jeg vet ikke om det blir så mye spill på parkett på meg fremover. Det spørs om jeg får lov av klubben min, og jeg tror vel ikke dette hjelper på, sier spilleren, som er skuffet over at han ikke har hørt noe fra de ansvarlige i KTV-hallen.

– Det burde ikke være mulig at slike skader som dette skal forekomme. Det er for dumt.

Hallen eies av Kristen Videregående skole Trøndelag. Fungerende rektor, Leiv Elvestad, sier følgende om skaden til Adresseavisen:

– Vi er lei oss for at noen har blitt skadd i vår hall. Det er et parkettgulv og vi har ikke hørt om skader på gulvet tidligere. Det har vært et gulv brukerne har vært fornøyd med.

stens450
stens450