yarrah (Foto: Scanpix)
yarrah (Foto: Scanpix)

Skadet Yarrah Boko mister Prix d'Amerique

– Jeg har vært borti mye på travbanen, men dette er det verste, sier eier Jan Erik Andresen.

Oslo (TV 2 Sporten): Norges eneste internasjonale travstjerne stiller likevel ikke til start i verdens største travløp, Prix d´Amerique.

Yarrah Boko strålte på Vincennes i Paris søndag ettermiddag og gikk til topps i Prix de Belgique med 450.000 norske kroner til vinneren, men allerede mandag kom nedturen.

I en rutinemessig veterinærundersøkelse ble det oppdaget en blødning på et av gaffelbåndene. Dette er en skade hingsten også har slitt med tidligere.

Les også: Yarrah Boko vant Prix de Belgique

– Yarrah Boko fikk konstatert en blødning på det venstre frambeinet, det samme beinet som han hadde gaffelbåndskade på i fjor. Det er bare en liten blødning og hesten er ikke halt. Men det blir selvsagt ikke noe Prix d’Amerique. I stedet må vi dra hjem. Dette er selvagt en gedigen nedtur for alle, sier en nedbrutt trener, Trond Anderssen, til tgn.no.

Tungt for eieren
Nettstedet skriver at hesten muligens skal undersøkes av en ekspert på gaffelbåndskader i Tyskland på vei hjem til Norge.

– Dette er årets nedtur. Jeg har vært borti mye på travbanen, men dette er det verste, sier eier Jan Erik Andresen til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

691770

Han forteller at teamet rundt Yarrah Boko trodde hesten var 100 prosent frisk, men da det mandag ble konstatert en liten blødning var det ikke aktuelt å ta noen sjanser.

– Det kan gå bra, men det kan også gå skikkelig galt. Da er det ikke tvil om at det beste er å reise hjem. Dette må vi ta alvorlig, sier Andresen, og legger til at hingsten blir sjekket etter hvert eneste løp.

– Når kan Yarrah Boko være tilbake?

– Vi håper ikke det er noe farlig, og veterinæren sa det kunne være snakk om to-tre måneder. Den skal uansett ha en pause frem til forsommeren, så kanskje april. Oslo Grand Prix kan være et mål.

Vant søndag
Yarrah Boko var lite betrodd i det franske spillet søndag og ga hele 23 i odds til vinnerspillerne som trodde på norsk seier.

– Det var helt enormt å følge løpet fra tribuneplass. Alt ble perfekt, kusken Pierre Vercruysse gjorde alt riktig, sa trener Trond Anderssen til Equus Media.

– Dette er noe av det råeste jeg har opplevd, sa eier Jan-Erik Andresen.

Han sammenlignet søndagens triumf med seieren i Elitloppskvalifiseringen på Solvalla i 2012. Den prestisjetunge klassikeren Prix d'Amerique 27. januar var det store målet for Yarrah Boko denne sesongen, og forventningene til hingsten var store etter søndagens triumf.