Bjørgen
Bjørgen

Landslagssjefen gleder seg til Bjørgen-comeback: – Tror Marit er i veldig god form nå

Men Vidar Løfshus melder om sykdom i herreleiren.

Se Sportslunsj med reaksjoner i videovinduet over!

Marit Bjørgen fikk føling med hjerterytmeforstyrrelse like før jul, og hun ble anbefalt ikke å starte i Tour de Ski. Bjørgen var raskt tilbake i trening, og nå er hun klar for konkurranse igjen.

Bjørgen er nemlig en av 16 norske utøvere som skal måle krefter med resten av verdenseliten i franske La Clusaz. Løpene blir Bjørgens første siden verdenscupen i Kuusamo tidlig i desember. Da cruiset hun inn til sammenlagtseier i mini-touren.

– Jeg tror Marit er i veldig god form nå. Marit har ikke gått renn siden Kuusamo, og Kowalczyk har vist formidabel form i klassisk. Det blir en kamp der. Det spørs om hun er vass nok til å slå Kowalczyk i fellesstart, for jeg tror ikke Kowalczyk kommer til å spare på kruttet, sier Løfshus til TV 2.

Les også: Bjørgens kjæreste: – Bra at det sjekkes
Les også: Marit Bjørgen: – Kommer sterkt tilbake

– Høye forventninger
Bjørgen har falt fra 1. plass til 8. plass i verdenscupen siden løpene i Finland. Løfshus er ikke bekymret for at Bjørgen vil skuffe.

– Jeg har høye forventninger til Marit. Jeg tror hun har høye forventninger til seg selv også, sier landslagssjefen.

I La Clusaz er det duket for 10 km klassisk for kvinner og 15 km klassisk for herrer. Søndag er det stafetter.

Sykdom i herre-leiren
Petter Northug står over rennene i La Clusaz. Han pleier i stedet kropp og sjel på strendene i Tenerife. Sjur Røthe, Eldar Rønning og Martin J Sundby, som alle sto over Tour de Ski, er imidlertid med.

– Sjur og Martin har slitt med sykdom den siste uken. Sjur skulle reist ned til La Clusaz i helgen for å forberede seg, men han er fortsatt hjemme. Både han og Martin reiser ned på torsdagen. De bor lavt og drar rett opp for å konkurrere på lørdagen. Det er ikke superoptimalt, men begge rapporteres å være på bedringens vei, sier Løfshus.

Kvinner:
Maiken C. Falla, Astrid Jacobsen, Martine Ek Hagen, Therese Johaug, Britt Ingunn Nydal, Marit Bjørgen, Kristin S. Steira, Vibeke Skofterud, Heidi Weng og Ingvild F. Østberg.

Menn:
Didrik Tønseth, Ronny Fredrik Ansnes, Pål Golberg, Sjur Røthe, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby.