TOPPSCORER: Nikolaj Markussen ble toppscorer for Danmark mot Russland med seks scoringer (Foto: Scanpix)
TOPPSCORER: Nikolaj Markussen ble toppscorer for Danmark mot Russland med seks scoringer (Foto: Scanpix)

Den russiske bjørnen fikk på pelsen av danskene

Danmark tok en sterk seier over Russland i håndball-VM.

Danskene har fått en god start på mesterskapet i Spania etter to strake seirer. Søndag ventet Russland på motsatt banehalvdel.

Det skremte på ingen måte Ulrik Wilbeks «drenge». Russland hadde på forhånd blitt spådd som Danmarks største rival i gruppe B i VM-sluttspillet.

Jevnt til pause
Danmark tok kommandoen i kampen fra første minutt. Danskene er regnet som en outsider til gullmedaljen i VM. Wilbeks gutter ledet med tre mål bare minutter før pause, men Russland slo tilbake og til pause sto det 14–13 til Danmark.

Sjekk ut hvilke kamper TV 2 sender fra mesterskapet: Dette viser TV 2 fra håndball-VM

Etter pause fulgte lagene hverandre som skygger, men Danmark var hele tiden ett eller to mål foran. På slutten dro danskene fra, og til slutt vant Danmark 31–27. Dermed tok de et langt skritt mot sluttspillet. Nikolaj Markussen ble toppscorer for Danmark med seks scoringer. Russiske Timur Dibirov ble toppscorer i kampen med åtte mål.

Frankrike leder gruppe B
Ellers i gruppe B vant Island 38–22 over Chile, mens Makedonia slo Qatar 34–30.

I gruppe A har Frankrike festet et grep om gruppen. Søndag slo de Montenegro 32–20. Tyskland ble rystet av Tunisia som vant 25-23, mens Brasil slo nabo Argentina med 24–20