Ugunstig skadeavbrekk for Arteta

På et tidspunkt der Arsenal kanskje trenger ham aller mest, må London-klubben klare seg uten midtbanemannen Mikel Arteta resten av måneden.

Spanjolen måtte stå over søndagens hjemmekamp mot Manchester City og var savnet i 0-2-tapet. Han skal undersøkes ytterligere mandag, men Arsène Wenger tror leggskaden vil holde Arteta borte fra fotballbanen i tre uker.

– Det vil bli omtrent tre uker. Det er synd, fordi han gir midtbanen vår erfaring, stabilitet og taktisk klokskap. Det kommer vi til å savne, sa Arsenal-manageren.

Franskmannen innrømmer at Arteta-skade øker presset på London-klubben til å handle i januar. Men han tror ikke det er mulig å erstatte 30-åringen i dette overgangsvinduet.

– Vi er på markedet, men om du tror vi kan finne spillere av Artetas kaliber i januar, ønsker jeg deg lykke til. Tro meg, vi prøver hardt, men jeg vil ikke nevne noen navn, sa Wenger.

I Artetas fravær måtte han kaste inn Abou Diaby fra start søndag. 26-åringen var rusten etter tre måneders skadeavbrekk og kunne ikke forhindre klubbens første hjemmetap for City på 38 år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2