VANT I FRANKRIKE: Supertraveren Yarrah Boko vant det prestisjetunge Prix de Belgique. (Foto: Rikstoto/NTB scanpix)
VANT I FRANKRIKE: Supertraveren Yarrah Boko vant det prestisjetunge Prix de Belgique. (Foto: Rikstoto/NTB scanpix)

Yarrah Boko vant Prix de Belgique

Yarrah Boko vant prestisjetungt løp i Frankrike.

Yarrah Boko, Norges eneste internasjonale travstjerne, strålte på Vincennes i Paris søndag ettermiddag. Hingsten, som trenes av Trond Anderssen i Vestre Ådal, gikk til topps i Prix de Belgique med 450.000 norske kroner til vinneren.

Yarrah Boko var lite betrodd i det franske spillet og ga hele 23 i odds til vinnerspillerne som trodde på norsk seier.

- Det var helt enormt å følge løpet fra tribuneplass. Alt ble perfekt, kusken Pierre Vercruysse gjorde alt riktig, oppsummerer Trond Anderssen til Equus Media.

- Dette er noe av det råeste jeg har opplevd, sa eier Jan-Erik Andresen fra Kolbotn. Han sammenlignet søndagens triumf med seieren i Elitloppskvalifiseringen på Solvalla i 2012.

Nevnte Vercruysse traff starten perfekt og fikk teten direkte. Han slapp etterhvert den posisjonen og ble sittende fint plassert innvendig i tredje par. Ut mot oppløpet tråklet Vercruysse seg ut med en frisk Yarrah Boko som kunne stikke unna til sikker seier med en halv lengde på vinnertiden 1.13,3/2850 meter.

Jubelen i den norske kolonien på Vincennes var naturlig nok hørbar!

Med blikk mot Prix d'Amerique
Målet og drømmen for Yarrah Boko har hele tiden vært den prestisjetunge klassikeren Prix d'Amerique 27. januar. Dette er et av verdens største og mest prestisjetunge travløp.

Forventningene til Norges håp ble definitivt skrudd i været etter søndagens seier. Han starter nå som en outsider den siste søndagen i januar i et løp der franske Ready Cash blir klar favoritt.

- En naturlig favoritt. Men også han er laget av kjøtt og blod, sier Jan-Erik Andresen med forhåpninger om å kunne fighte i toppen med Yarrah Boko som trolig er bedre enn noensinne.

- En flott oppkjøring. Hesten var ikke spesielt sliten etter løpet. Han var raskt nede i hvilepuls. Nå blir det spennende, sier Trond Anderssen med blikket 14 dager fram i tid.