MEDALJE: Håvard Bøkko sikret seg medalje under allround EM i Heerenveen. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
MEDALJE: Håvard Bøkko sikret seg medalje under allround EM i Heerenveen. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Bøkko tok bronse bak suverene nederlendere

Håvard Bøkko kunne ikke gjøre noe med nederlenderne. Tok bronse i allround-EM.

De to nordmennene gikk i samme par på avslutningsdistansen under EM i Heerenveen. Bøkko og Lunde Pedersen fulgte hverandre lenge, men mot slutten ble det tungt for Lunde Pedersen.

Bøkko dro fra lagkameraten sin de siste rundene, og slo unggutten med nesten fem sekunder på den lengste distansen. Bøkko kom i mål på 13.08,16, mens Lunde Pedersen fikk tiden 13.12,86. Lunde Pedersen endte på fjerdeplass i sammendraget.

– Det ble den samme pallen som i fjor. Tidsmessig er jeg nærmere nå, men jeg er ikke helt fornøyd med alle løpene, sier Bøkko til TV 2 Sporten.

God på 10 000 meter
Bøkko var likevel fornøyd med innsatsen på den lengste distansen.

Se intervju med Bøkko i videovinduet over!

– Jeg konsentrerte meg bare om å gå bra på skøyter. Jeg følte det gikk bedre enn på 5000 meteren. Jeg håper trenerne er enig, sier han.

Sverre Lunde Pedersen var skuffet over en fjerdeplass, selv om han hadde satt seg mål om topp fem.

Les også: Lunde Pedersen knuste Bøkko

– Jeg er et konkurransemenneske, og når jeg er så nære medaljen er det surt. Jeg visste det ville bli tøft å slå Håvard med tre sekunder, og jeg kjente tidlig at det ble tungt. På slutten var jeg helt tom, sier Lunde Pedersen.

Knuste alle
Suverene Sven Kramer gikk i par med Jan Blokhuijsen i siste par. De to viste hvorfor Nederland er regnet som verdens beste skøytenasjon. Kramer fosset inn til 12.55,98.

Bøkko hadde et lite håp om sølvmedalje, men Blokhuijsen fulgte opp sin landsmann. Han endte på tiden 13.01,60.

Les også: – Håvard Bøkko mangler det Northug har

Njåtun leverte
Ida Njåtun leverte også godt under avslutningsdagen av EM. Under 1500-meteren klarte hun ikke å tukte nederlenderne, som sikret seg de tre øverste plassene, men gikk inn til 4. plass. Tiden var 1.58,57. Mari Hemmer ble nest beste norske løper på 14. plass. Sofie Haugen endte på 24.-plass.