SYK: Emil Hegle Svendsen. (Foto: Scanpix)
SYK: Emil Hegle Svendsen. (Foto: Scanpix)

Hegle Svendsen tok tredjeplass etter vanvittig sisterunde

Gikk seg opp på pallen etter to bom på fellesstarten i Ruhpolding.

Tora Berger innledet søndagen med sin 21. verdenscupseier og herrene fulgte opp med flere gode resultater på sin fellesstart i Ruhpolding.

Verdenscupleder Martin Fourcade ble for sterk da han spurtslo russeren Dmitrij Malysjko etter en heseblesende sisterunde. Emil Hegle Svendsen pådro seg til sammen to strafferunder på de fire skytingene, men reddet en pallplass etter å ha gått lynhurtig på de siste kilometerene. Han endte drøyt 10 sekunder bak den franske vinneren.

Henrik L'Abée Lund ble nest beste nordmann på åttendeplass, mens Lars Helge Birkeland endte på tiende. Men det så lenge ut til at det kunne bli en historisk pallplassering til Birkeland.

Les også: Emil Hegle Svendsen får mental hjelp av tidligere fotballdommer
Les også: Galgenhumoristisk Tarjei Bø: – Nå er jeg snart i bedre form enn pappa

For 24-åringen hang med Fourcade i teten gjennom hele løpet og skjøt ned alle 20 blinkene. Birkeland, som har fått sitt definitive gjennombrudd i skiskytingssporten denne sesongen, måtte likevel gi tapt mot slutten for duoen i front.

Tror på VM-plass
– Det var veldig artig. Jeg hadde ikke regnet med dette. Jeg er i flytsonen på skytingen om dagen, og da jeg skjønte at jeg lå som nummer to før siste skyting, bestemte jeg meg for å kline til, sier Birkeland til TV 2 Sporten.

Nå håper han at innsatsen i Ruhpolding kan ha skaffet ham en VM-plass.

– Jeg har fått vist hva jeg kan, så får det bli opp til trenerne å bestemme om det var godt nok, sier Birkeland.

Tarjei Bø viser at han har litt igjen før toppformen er inne da han gikk inn til 14. plass i Ruhpolding.

Se intervjuet med Birkeland her:

691749