KAPTEIN: Petter Myhre mener Steven Gerrard er best i den defensive rollen på midten for Liverpool. (Foto: Scanpix)
KAPTEIN: Petter Myhre mener Steven Gerrard er best i den defensive rollen på midten for Liverpool. (Foto: Scanpix)

Se Petter Myhres Gerrard-analyse: – Best som defensiv midtbanespiller

TV 2s ekspert er klar på hvor Liverpools kaptein bør spille.

Gigantmøtet mellom Manchester United og Liverpool har blitt analysert fra alle mulige vinkler. TV 2s ekspert, Petter Myhre, har sett nærmere på hvor han synes Steven Gerrard bør spille på banen.

Liverpools kaptein har forsøkt seg i mange forskjellige roller på midtbanen til scouserne, men Myhre er klar på hvor han synes veteranen bør spille.

– Jeg mener Gerrard er klart best som defensiv midtbanespiller med offensivt ansvar. Han var god i den offensive rollen da Fernando Torres var i Liverpool, men det var ofte fordi Torres skapte mye rom for Gerrard, sier Myhre.

Se hele analysen til Petter Myhre i videovinduet over.

– Ikke like kvikk
Myhre tror Gerrard har fått utfordringer med tempoet i Premier League de siste årene, og at utviklingen av spillet gjør at han får mindre rom i den offensive rollen hvor han briljerte tidligere.

Jeg mener Gerrard er klart best som defensiv midtbanespiller med offensivt ansvar

– Nå er han ikke like kvikk i vendingene og han er tregere. Derfor får han større utfordringer i den rollen. Hvis han ligger i den defensive rollen kan han ligge bak og strø pasninger. Der er det ingen i Premier League som er like god. Det er i den posisjonen han får utnyttet kvalitetene sine, forklarer Myhre.