SPURTET TIL SEIER: Maiken Caspersen Falla gikk Norge inn til seier på kvinnenes sprintstafett i Liberec.
SPURTET TIL SEIER: Maiken Caspersen Falla gikk Norge inn til seier på kvinnenes sprintstafett i Liberec.

Caspersen Falla og Norge tok rotta på Sverige

Mens herrene måtte ta til takke med andreplass etter høydramatisk avslutning.

Maiken Caspersen Falla måtte ta til takke med tredjeplass på lørdagens individuelle sprint i Liberec, men 22-åringen slo knallhardt tilbake på søndagens sprintstafett.

På lag med Ingvild Flugstad Østberg på Norges førstelag fikk Caspersen Falla et meget godt utgangspunkt før den avsluttende etappen.

Caspersen Falla var nådeløs
Flugstad Østberg hadde parkert store deler av feltet på den foregående etappen og hadde med seg Sverige i rygg inn til veksling. Caspersen Falla var smart på den siste runden og lot svenskenes Ida Ingemarsdotter gjøre grovjobben i bakkene. Samtidig hadde Norges andrelag klart å gå seg opp like bak lederduoen etter at Kari Vikhagen Gjeitnes måtte gi meter på den nest siste etappen. Men håpet om dobbelt norsk falt i grus da Celine Brun-Lie deiset i bakken i siste utforkjøring.

Les også: Rykket som ga Anders Aukland seieren i sesongens første langløp
Les også: Caspersen Falla etter nevekamp med Kowalzcyk: – Hun var litt for stor og sterk

Dermed stod det mellom to lag på oppløpet. Sveriges ankerkvinne hadde aldri sjanse da Caspersen Falla viste muskler og gikk inn til seier for Norge. Søndagens prestasjoner gir landslagsledelsen et realt luksusproblem før VM-sprinten i Val di Fiemme der det kun er plass til to jenter på Norges lag. Marit Bjørgen er trolig selvskrevet på laget dersom hun vil gå, men både Brun-Lie og Caspersen Falla kan fort gå seg inn på et gulljagende Norge i VM.

Maiken Caspersen Falla
Maiken Caspersen Falla

Russland ble for sterke
Oppløftende resultater ble det også på herrenes stafett, men ingen av de norske lagene klarte å gå seg helt til topps. Ut på den siste etappen lå begge de norske lagene bra med i front, i det som ble en norsk-russisk duell på oppløpet. Den store favoritten var Russlands førstelag, men da Aleksej Petukhov hektet og tapte tid på den nest siste etappen ble det vanskelig for ankermann Nikita Kriukov.

Les også: Hjelmeset om Golberg og Hattestad: – De må til VM

Anders Gløersen åpnet spurten like før den siste svingen, men klarte ikke å holde tempoet helt inn. For det var Russlands andrelag og Nikolaj Morilov som dro det lengste strået. Pål Golberg på Norges førstelag kom voldsomt på oppløpet og sikret andreplassen, mens en resignert Gløersen måtte gi slipp på en pallplass til Petukhov og Russland 1.

TØFF KAMP OM PALLPLASSENE: Pål Golberg sikret andreplass for Norge 1, mens Anders Gløersen måtte gi tapt for Nikita Kriukov i kampen om den siste pallplassen.
TØFF KAMP OM PALLPLASSENE: Pål Golberg sikret andreplass for Norge 1, mens Anders Gløersen måtte gi tapt for Nikita Kriukov i kampen om den siste pallplassen.