RYKKET: Anders Aukland rykket fra Lukas Bauer og tok seieren i sesongens aller første langløp.
RYKKET: Anders Aukland rykket fra Lukas Bauer og tok seieren i sesongens aller første langløp.

Her er rykket som ga Anders Aukland seieren i sesongens første langløp

Anders Aukland viste kjempekreftene da han vant sesongens første langløp i Tsjekkia.

Langløpssesongens første styrkeprøve møtte utøverne i det 50 kilometer lange løpet Jizerská i Tsjekkia. Flere nordmenn stilte til start i det som blir omtalt som en av langløpssirkusets tøffeste løype, men favoritten på kvinnesiden måtte likevel melde forfall før søndagens start.

Vibeke Skofterud sliter med en betennelse i albuen og ville ikke risikere resten av sesongen med å stille til start i Tsjekkia, men det skulle likevel bli norsk jubel i Jizerská.

Tidlig i løpet samlet en gruppe seg i front, bestående av blant andre Anders og Jørgen Aukland, Lukás Bauer, Stanislav Rezác, Martin Bajcicak, Simen Østensen og Eldar Rønning. Men gruppa i front sprakk fort opp og det skilte seg ut to tydelige vinnerkandidater. Anders Aukland og Bauer staket ifra og gikk store deler av løpet alene.

Les også: Hjelmeset om Golberg og Hattestad: – De må til VM

Bauer prøvde seg på et lite rykk med drøyt sju kilometer igjen til mål, men Aukland nektet å slippe. Det så ut til å være tsjekkerens siste mulighet, for med tre kilometer igjen satte nordmannen inn rykket. Han suste fra Bauer og gikk alene i mål til seier i sesongens første langløp.

– Jeg har staket mye i år, så jeg kjente at jeg hadde tak på stakinga i forhold til Lukas. Jeg var veldig sliten på toppen. Det er veldig tungt å stake når man er så sliten, men han går fort oppover. I hver eneste bakke var jeg helt på kanten. Det var tungt for han går veldig bra i diagonal, sier Aukland til TV 2 Sporten.

Se video av rykket og målgangen øverst på siden!

Den norske dagen ble enda bedre da Jørgen Aukland kjempet seg forbi Simen Østensen og kapret den siste plassen på pallen nesten tre minutter bak bror Anders. Tredjeplassen til Jørgen Aukland er desto mer imponerende med tanke på at han gikk uten feste på skiene.

– Jeg turte ikke å gamble med å smørre skiene. Jeg måtte velge det sikre. Formen er veldig bra, det har jeg kjent de siste ukene, sier Jørgen Aukland.

Simen Østensen kapret fjerdeplassen, mens Eldar Rønning, som gikk sprint i Liberec lørdag, endte på niende.

I kvinneklassen klarte ikke Aino-Kaisa Saarinen å leve opp til favorittstempelet, og Valentina Sjevtsjenko fra Ukraina vant foran Seraina Boner og nevnte Saarinen.

Resultat herrer:
1. Anders Aukland (Team Xtra personell)
2. Lukas Bauer (Team Coop) + 24,7
3. Jørgen Aukland (Team Xtra personell) + 2.55,3
4. Simen Østensen (Team Xtra personell) + 3.21,3

Resultat kvinner:
1. Valentina Sjevtsjenko
2. Seraina Boner + 31,1
3. Aino-Kaisa Saarinen + 2.33,1

Artikkelen oppdateres!