Vibeke Skofterud (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Vibeke Skofterud (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Skofterud med skadeforfall til Jizerská

Vibeke Skofterud meldte sent i går kveld forfall til premieren på Ski Classics på grunn av overbelastning.

Se Jizersksá 50 på TV 2 og tv2sumo.no kl.08.30!

LIBEREC (TV 2 Sporten): Slitu-jenta som hadde gledet seg stort til de fem milene i den vakre løypa helt nord i Tsjekkia, sendte følgende SMS til TV 2 Sporten sent i går kveld.

– Ville bare si at jeg ikke får gått rennet. Har en overbelastning i armen som ikke vil gi seg, og de tar ikke sjansen, skriver Skofterud.

Storfavoritt
Hun var storfavoritt til å vinne Jizerska som er kjent som en av de tøffeste løypene i langløpssirkuset.

– Jeg er lei meg, og irritert, skriver Skofterud, som vant Vasaloppet suverent i mars.

Etter det løpet, slet hun lenge med en betennelse i albuen. Og nå tør ikke landslagsløperen å ta noen sjanser i forhold til skader resten av sesongen.

Fredag så Skofterud lyst på deltagelsen i Jizerska.

– Jeg tror det blir perfekt oppladning, og kan virke formutløsende i forhold til det som skal skje i La Cluzas, og i NM.

Les også: Hjelmeset om Golberg og Hattestad: – De må til VM
Les også: Caspersen Falla etter nevekamp med Kowalzcyk: – Hun var litt for stor og sterk

Saarinen blir «norsk»
Finske Aino Kaisa Saarinen var regnet som den største utfordreren til Skofterud. Hun skal nå gå for det norske laget Team Xtra personell.

– Vi ble enige med henne om at hun går dette løpet for oss. Da stiller vi med tre damer på start, Saarinen, Laila Kveli, og Susann Nystrøm, sier manager, Nils Marius Otterstad.

Dermed har laget som vant lagkonkurransen i fjor, sikret seg flere gode forsterkninger på damesiden.

Tidligere i uka ble det kjent at den sterke tsjekkiske løperen, Stanislav Rezac, også skal gå for grønnluene resten av sesongen. Dermed seiler det norske laget opp som en klar kandidat til å forsvare tittelen som beste lag også i årets Ski Classics-sesong.

Norske Team United Bakeries stiller også med forsterket mannskap. Både Eldar Rønning og Anders Södergren har medaljer fra VM, og forsterker laget til Thomas Alsgaard under Jizerska. Sjefen sjøl, er dessverre hjemme i Norge med forkjølelse, og stiller ikke i de estiske skoger. Også nordmannen Roger Aa Djupvik som får for Team Coop, har medlt forfall.