Siv Jensen
Siv Jensen

Jensen fyrer løs: – Få opphevet det dustete bokseforbudet

At Cecilia Brækhus vant Årets navn fikk Siv Jensen tenne på alle plugger mot Norges reglement mot proffboksing.

Hamar (TV 2 Sporten): Debatten rundt proffboksing har svirret i Norge de siste årene som følge av gode prestasjoner av både Cecilia Brækhus og Andreas Evensen. Nevnte Brækhus ble belønnet med prisen som årets navn under Idrettsgallaen lørdag kveld, en pris som ble stemt fram av folket.

FrP-politiker Siv Jensen synes det er merkelig at en utøver som blir hyllet for sine prestasjoner, ikke får lov til å bedrive idretten sin på det høyeste nivået i Norge.

– Det synes jeg er en merkelig dobbeltmoral. Her blir hun hyllet som årets navn, folket setter pris på den innsatsen hun gjør. Da er det på tide å oppheve dette særnorske forbudet, det er ingen grunn til at vi ikke skal nyte godt av den idretten på norsk jord. Den er regulert, den er i kontrollerte former og det er profesjonelle idrettsutøvere.

– Hva er grunnen?

– Det tror jeg nesten du må spørre de som er motstandere av å tillate proffboksing i Norge. FrP har vært for dette, og vi har slåss for dette lenge. Vi har fremmet forslag om det mange ganger og vi gir oss ikke før vi har fått det til. Vi mener Brækhus og alle de andre som er fantastisk flotte idrettsutøvere fortjener å få lov til å gjøre dette på norsk jord.

Les også: Brækhus: - Fint at noen som faktisk har vært på et boksestevne får uttale seg
Les også: Overlege: – Profesjonelle boksere kan få kroniske hjerneskader

For Jensen er klar på at forbudet må oppheves, samtidig som hun presiserer at det er flere idretter som er forbundet med fare, men som er lovlige i Norge.

– Det er at det er et sånn dusteforbud som har overlevd en annen tid. Det er ikke alt vi nordmenn trenger å beskyttes mot, Jeg tror de aller fleste skjønner at det er fare forbundet med de aller fleste idretter. Det handler om utstyr, det handler om sikkerhet og det handler om forholdsregler. Det tror jeg idrettsutøverne er de aller fremste til å forstå, sier hun.

– Hun fortjener prisen så inderlig. Jeg ble veldig, veldig glad da hun vant, Jeg har akkurat lagt ut en oppdatering på Facebook-profilen min og der er det evig debatt om proffboksing.

– Full fyr?

– Ja, og det er jeg glad for, fordi det betyr at det norske folk er veldig samstemte i sin vurdering av dette og vil få opphevet dette dustete forbudet.