Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen under lørdagens prisutdeling på Hamar. (Foto: Grøtt, Vegard)
Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen under lørdagens prisutdeling på Hamar. (Foto: Grøtt, Vegard)

– Dette er et springbrett

Henrik Ingebrigtsen har ingen planer om å la 2012-sesongen bli en hvilepute. Han ble Årets gjennombrudd.

Ingebrigtsen som tok EM-gull i 2012, og løp inn til en kjempesterk femteplass under OL i London, var kanskje en av årets overraskelser i fjor. Han fikk prisen for Årets gjennombrudd.

– Det har vært et kanonår. Jeg hadde en utrolig bra treningsvinter. Jeg satte meg høye og harde mål, og resultatet ble kanonbra. Jeg konkurrerer mot folk som tok OL-medaljer, så det er ikke hvem som helst som jeg konkurrerer mot i den klassen. Det viser jo bare at folk verdsetter det jeg gjør og vet hva det betyr, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

– Da du så Idrettsgallen i fjor, tenkte du at du skulle være der året etter?

– Det var ikke noe jeg trodde, men jeg tenkte, dit skal jeg også. Det er the place to be for å si det sånn, sier ingebrigtsen med et smil.

VANT: Bartosz Piasecki vant Åpen klasse (Foto: Scanpix)
VANT: Bartosz Piasecki vant Åpen klasse (Foto: Scanpix)

Tilbake til normalen
En annen som overrasket i 2012, var fekteren Bartosz Piasecki. Sølvvinneren fra OL fikk en hel nasjon til å stå stille da han tok seg helt til finalen lekene i London. Han vant prisen for Åpen klasse.

Les også: Petter Løvberg ble Årets trener

– Siste halvåret har vært både masete og rolig på en gang. Det har normalisert slik det var før. Jeg har det bra, sier han.

– Hadde du noen gang trodd at en fekter skulle vinne en pris på gallaen?

– Nei, det hadde vel ingen tenkt, og jeg trodde aldri at jeg skulle havne på en idrettsgalla, så dette er helt nytt for meg.

Se intervju under:

691681