TIL HOLLYWOOD?: Skuespiller Jakob Oftebro spås lysende karriere i utlandet.  (Foto: NTB scanpix)
TIL HOLLYWOOD?: Skuespiller Jakob Oftebro spås lysende karriere i utlandet. (Foto: NTB scanpix)

Jacob Oftebro kan bli historisk

Natt til mandag kan filmen «Kon Tiki» dra i land Norges første Golden Globe noensinne.

Jakob Oftebro (27) kan stå overfor et internasjonalt gjennombrudd i kjølvannet av suksessen med «Kon-Tiki». Nå har skuespilleren ankommet Los Angeles for å overvære Golden Globe-utdelingen natt til mandag norsk tid. Det blir hans første møte med stjernen i Hollywood.

– Det kommer til å bli surrealistisk, men veldig gøy. Jeg kommer til å bli starstruck, sier Jacob Oftebro til TV 2.

Nominert til Oscar og Golden Globe

«Kon-Tiki» er den første filmen som er nominert til Golden Globe. Torsdag ble filmen også nominert til en Oscar i kategorien Beste fremmedspråklige film. I «Kon TIki» spiller Jakob Oftebro radiotelegrafen Torstein Raaby. For å forberede seg til rollen prøvde han å spise og trene som de gjorde på den tiden.

Les også: – Vi har allerede vunnet

Kåret til mest sexy

Skuespilleren har tidligere hatt biroller i Max Manus og Bare Bea. Han spilte også i NRK-serien Erobreren og har vært gjestekomiker i Torsdag kveld fra Nydalen. Skuespilleren ble i november kåret til «Norges mest sexy mann» av magasinet Elle.

Les også: Niåring kjemper mot 85-åring om Oscar-statuett

Sikter mot Hollywood

Med filmens høyt hengende nominasjoner kan dørene åpnes for Oftebro i utlandet, men en mulig karriere i Hollywood synes 27-åringen det er vanskelig å snakke om.

– Det er så mange om beinet, så det tror jeg er en ting man må ta som det kommer, sier Oftebro, som forøvrig har bursdag i dag.

Og den beste bursdagsgaven?

– En Golden Globe på søndag.