Teodor Peterson endte på delt førsteplass med Emil Jönsson på sprinten i Liberec. Pål Golberg ble nummer tre. (Foto: TV 2)
Teodor Peterson endte på delt førsteplass med Emil Jönsson på sprinten i Liberec. Pål Golberg ble nummer tre. (Foto: TV 2)

Svensk duo spurtslo Golberg

Pål Golberg slått av svenskene i spurten, mens en finne tok innersvingen på Maiken Caspersen Falla.

I herrefinalen ble det et oppgjør mellom Norge og Sverige. Pål Golberg ledet inn på oppløpet, men ble tatt igjen av svenskene bare meter før mål. Teodor Peterson endte på delt førsteplass med Emil Jönsson. Eirik Bransdals endte på fjerdeplass.

Øystein Pettersen mister trolig en VM-plass etter at han ikke klarte å holde seg på beina under prologen. Han endte på 67. plass i prologen. Fallet i LIberec gjør at VM-sjansene til Pettersen henger i en syltynn trå.

Ola Vigen Hattestad var også tilbake i verdenscupsirkuset. Den tidligere verdensmesteren tok seg til semifinalen, men måtte i bakken i siste sving. Russiske Nikita Kriukov gikk overende og tok med seg Vigen Hattestad i fallet.

Finsk overraskelse
De norske jentene gjorde det godt under sprinten. Hele tre jenter kvalifiserte seg til finalen. Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie gikk i samme semifinale, men alle jentene tok seg videre til finalen.

Den ferske Tour de Ski-vinneren Justyna Kowalczyk var storfavoritt før finalen, men det var finske Mona-Lisa Mavalehto som skulle stjele showet. Finnen viste ingen respekt i finalen og knuste både de norske jentene og Kowalczyk.

Kowalczyk snek seg inn foran Maiken Caspersen Falla på resultatlisten. Det måtte målfoto til for å skille Caspersen Falla og Daria Gaiazova, men til slutt ble juryen enige om at Caspersen Falla tok tredjeplassen.

– Jeg har en god treningsperiode hjemme før dette løpet. Det var en god løype for meg, sa Mavalehto til arrangøren etter seieren.

Flugstad Østberg var uheldig i finalen og fikk løpet ødelagt da hun knakk en stav rett før oppløpet.

Mona-Lisa Malvalehto vant sprinten i Liberec foran Kowalczyk og Falla. (Foto: TV 2)
Mona-Lisa Malvalehto vant sprinten i Liberec foran Kowalczyk og Falla. (Foto: TV 2)