Vinterlandslaget imponerte

Norges urutinerte vinterlandslag greide fortjent 0-0 mot Zambia, som om en uke starter jobben med å forsvare tittelen afrikamester.

Zambia spilte for aller første gang landskamp hjemme mot et europeisk lag. Alt lå til rette for seier mot et norsk lag med lite rutine, vanskelig oppladning og helt utenfor sesong og komfortsone, men Norge slapp nesten ikke til sjanser utenom de siste minuttene av hver omgang.

André Hansen trengte ikke å gjøre en vanskelig redning for å holde nullen i sin landslagsdebut, men det var hett i sluttminuttene da han var ute i full strekk og etter Rainford Kalabas skudd rett utenfor lengste stolpe. Rett etter ble Mulenga Mukukas avslutning inne i feltet blokkert av en norsk spiller før ballen ble klarert.

Egil «Drillo» Olsen var forberedt på at det kunne bli stygge sifre på en vintertur enda tidligere i sesongoppkjøringen enn vanlig, men 1-0 mot Sør-Afrika og 0-0 mot Zambia er sterke resultater. I første kamp var Norge heldig, det trengtes ikke lørdag.

I Sør-Afrika fikk Norge store problemer etter en god start, og i perioder ble laget overkjørt. Det skjedde aldri lørdag.

Zambia slet med å spille seg gjennom de norske leddene og brukte nesten 40 minutter på å skape sin første sjanse mot et norsk lag der fire av de fem bakerste var uten landskamper da de satte seg på flyet til Afrika. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2