Anichebe Vorm
Anichebe Vorm

Sjansesløsing fra hjemmelaget på Goodison Park

Everton greide ikke å konvertere sitt massive trykk i scoringer og klarte kun 0-0 hjemme mot Swansea.

Everton-Swansea 0-0
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Mange trodde Swansea ville komme til Goodison Park og sjarmere hjemmepublikummet med sin velkjente «possesion-fotball», men vertene hadde ingen intensjoner om å la waliserne få trille ball.

Oppgjøret på Merseyside ble dominert av hjemmelaget, men til tross for massiv dominans fikk ingen av lagene hull på byllen og de to lagene delte dermed poengene.

Med det benyttet ikke Everton muligheten til å kappe inn forspranget til Tottenham, som kun klarte 0-0 mot QPR tidligere lørdag, i kampen om fjerdeplassen.

Michu
Michu

Spill Premier League-manager

Massivt press
Anført av en heltent angrepstrio i Jelavic, Fellaini og Pienaar, gikk Everton rett i strupen på gjestene. Et aggresivt hjemmelag tvang Swansea til stygge pasningsfeil som førte til flere store sjanser for hjemmelaget i starten av kampen.

Tre minutter var spilt da Jelavic snappet opp et svakt tilbakespill, men en våken Michel Vorm kom ut og fikk en hånd på kroatens skudd. Returen falt i bena til Victor Anichebe, men nok en gang var nederlenderen patent og blokkerte avslutningen. Det var ikke siste gang Swanseas sisteskanse skulle i aksjon på Goodison Park.

Jelavic
Jelavic

Minutter senere fikk Steven Pienaar ballen høyt oppe på Swanseas banehalvdel. Den Sør-Afrikanske virvelvinden slo strålende inn til Jelavic. Kroaten snek seg bak ryggen på sin oppasser, men ballen skled av foten i avsluttningsøyebliket og forsøket gikk hårfint utenfor mål.

Les også: Kun uavgjort for «Spurs»

Sjansesløseri
Baines har vært toneangivende for Evertons dødballer med sitt fantastiske venstreben denne sesongen, og tidlig i 1. omgang la han et hjørnespark som endte hos Jelavic. Everton-angriperen støtet ballen knallhardt med hodet. Ballen suste mot lengste hjørne, men et opplagt Swansea-forsvaret fikk beinet ballen unna.

Men Everton hadde ingen intensjoner om å ta foten av gasspedalen. Halvtimen var spilt idet Jagielka fant Fellaini med en strålende langpasning. Den høyreiste belgieren ruvet i luften og headet ned til Anichebe på bakerste stolpe. En våken Ashley Williams kom til unnsetning og nok en gang fikk Swansea klarert på strek.

Skuffende Michu
Spanias landslagssjef Vincente Del Bosque var på plass på Goodison Park for å finsikte den målfarlige Swanseaspilleren Michu. Etter å ha vært nærmest usynlig i hele 1.omgang presenterte spanjolen seg og viste prov på hva han kan.

Michu
Michu

Swansea kom på en sjelden kontring og ballen endte opp hos Michu. Swanseas toppscorer dro den fint med seg inn i 16-meteren og fikk avsluttet fra kloss hold. Everton-keeper Tim Howard var på halvdistanse, men fikk en hånd på ballen og Michus avsluttning gikk i tverrligger og ut.

Michael Laudrup og hans menn priset seg nok lykkelig for at det forsatt sto 0-0 etter endte 45 minutter.

Les også: Walters-mareritt hjalp Chelsea

Mesterligajakt
Det var et heltent Everton-lag som kom ut og ville vise at de absolutt har ambisjoner om å kjempe for den gullforgjettede fjerdeplassen. Som i 1. omgang satt de et umiddelbart press på gjestene. Allerede før minuttet var spilt kom Seamus Coleman fossende opp langs sin høgrekant. men i det iren ladet kanonen kom en målhungrig Neville og snappet ballen, til store protester fra sin lagkamerat. Lillebror Neville viste at de ikke er de offensive bidragene som er hovedingrediensen i Everton-kapteinens suksess på fotballbanen, og skjøt svakt i det nærmeste hjørnet.

DelBosqueGoodison
DelBosqueGoodison

Les også: Enorm sjansesløsing for Tetteys Norwich

Rop på straffe
Timen var spilt da Goodison-publikummet ropte på straffe. Jelavic jaktet en lang ball med Ashley Williams hengende på seg som en klegg. Swansea-forsvareren gikk hardt i ryggen på Jelavic, som deiset i bakken ropende på straffe. Reprisene viste at det var tydelig kontakt, men kampens dommer Phil Dowd gjorde rett ved å la spillet gå.

Etter 81 minutter ble en tydelig frustrert Michu erstattet av Danny Graham, og det spørs om spanjolens bidrag var nok til å bli kalt opp til Spanias landslagstropp som møter Uruguay 6.februar.

Da klokken tikket ubønnhørlig mot 90 minutter, uten at Everton hadde klart å konvertere det massive presset sitt i scoringer, begynte frustrasjonen å bre seg. «Toffees» lagde flere billige frispark som ga Swansea muligheten til å flytte spillet sitt høyere opp i banen og ri stormen av.

Men kampen endte 0-0, og om Everton skal ha seriøse ambisjoner om fjerdeplass og Mesterligakvalifisering er dette kamper de blåhvite må begynne å vinne.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kan Everton klare en fjerdeplass og få Mesterligaspill? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!