KeeganBalotellieWeb
KeeganBalotellieWeb

Kevin Keegan slakter Balotelli: – Han må bli voksen

Den tidligere Manchester City-manageren kunne aldri tenke seg å ha den italienske stjernespissen på sitt lag.

Se Arsenal-Manchester City søndag 13. januar klokken 17.00 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Manchester Citys Mario Balotelli er utvilsomt en av Premier Leagues mest omtalte spillere, og i TV 2s Premier League-studio lørdag fikk Kevin Keegan muligheten til å si hva han mener om italieneren og hans rolle i City-laget.

– Jeg mener han har en forstyrrende innflytelse. Han har talent, men jeg mener han ikke tilfører mer enn det han tar vekk ved å oppføre seg som han gjør. Han er 22 år, og det ser ikke ut som om han nyter fotballen, sa den tidligere City-manageren.

Se Keegan slakte Balotelli i videovinduet øverst!

Les også: Balotelli kalt «råttent eple» av Berlusconi: – Det gjør Mario trist

Har du Balotelli på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Balotelli er jeg ikke fan av. Jeg synes ikke han bidrar nok med tanke på problemene han drar med seg. Han er en god spiller, og kan være god i en halvtime. Men så skjer det noe, og man tenker bare «hvorfor gjør han det?». Han må bli voksen og bli mer moden før han blir en spiller jeg ville brukt, fortsatte den engelske spiller- og managerlegenden.

Roberto Mancini hentet selv Balotelli til Etihad Stadium, og det etter at han hadde hatt ham under sine vinger i Inter, og Keegan tror Mancini hadde trodd ting skulle gå annerledes.

ManciniBalotelli (Foto: Jon Super/Ap)
ManciniBalotelli (Foto: Jon Super/Ap)

– Kanskje Mancini trodde at han kunne endre ham. Han har blitt eldre, men det er problemet med oss alle. Vi tror vi kan ta en spiller og endre ham, og av og til går det, men mange ganger innser man at man rir en død hest, forklarte han.

Les også: – Balotelli skader ryktet til Manchester City

Også kritisk til Tévez
Også en annen av Citys superspisser Carlos Tévez fikk passet sitt bønnhørig påskrevet av Keegan etter å ha forlatt klubben og nektet å spille deler av forrige sesong.

– Tévez er en mye bedre spiller, men jeg likte ikke det han gjorde da han dro bort og ikke ville spille. Som tidligere spiller og manager er det vanskelig å tro at en spiller som blir oppfordret av lagkameratene når de trenger hans hjelp bare kan riste på hodet og si nei, sa Keegan.

Da Claus Lundekvam uttalte at en slik spiller aldri burde bli tatt inn igjen av manageren mente Keegan at presset på Roberto Mancini trolig var såpass stort at han ikke hadde noe valg.

– Det var akkurat det Mancini sa også, men kanskje ble han presset ovenfra av eierne. Og de vant mesterskapet, så eierne kan si at det virket, sa Keegan.

Hva mener du? Burde Balotelli være ferdig som City-spiller? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!