WaltersSelvmaalMontasjeWebT
WaltersSelvmaalMontasjeWebT
WaltersSlemvaalToWeb
WaltersSlemvaalToWeb
WalterSelvmaalWeb
WalterSelvmaalWeb

Utrolig, men sant: Walters scoret to selvmål og brente straffe

Stoke-angriperen hadde en marerittkamp mot Chelsea og overskygget Eden Hazards vidundermål og Frank Lampards straffespark.

Stoke-Chelsea 0-4
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Chelsea dro til det knallharde borteoppgjøret mot Stoke på jakt etter å komme seg tilbake på vinnersporet, og Rafael Benitez kunne ikke fått en bedre respons av sine spillere.

Utrolig nok var det Stokes Jonathan Walters som scoret de to første målene på Britannia Stadium, og det utrolige var at begge ble satt i eget mål. Og selv om både Frank Lampards straffespark som gjorde at han nå er den nest-mestscorende i Chelseas historie og Eden Hazards utrolige 4-0-mål var «snakkiser» sørget Walters i sluttminuttene for at han er den som vil bli husket best.

Da han skulle revansjere de to selvmålene ved å score et trøstemål fra straffemerket bommet nemlig Stoke-angriperen, og dermed var den katastrofale dagen komplett.

– Spesielt det andre selvmålet er klønete i mine øyne. Han ser ikke på ballen i det hele tatt og mister konsentrasjonen, sa Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Vi sier i England at ikke lynet slår ned to ganger samme sted, men i dag gjorde det det. Dersom han hadde satt straffesparket kunne han nok fått kampballen for hat-trick, med to mål på den ene siden og ett på den andre, sa Kevin Keegan.

Fotballegenden som besøker TV 2s Premier League-studio denne helgen hadde også noen positive ord om Frank Lampard å komme med.

– Du må tro at han kommer til å ta den rekorden med antall Chelsea-scoringer før sesongslutt. Dersom han forlater klubben blir det en stor måte å avslutte på, sa fotballegenden.

Har du Walters eller Lampard på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kenwyne Jones med kjempesjanse tidlig
Allerede etter tre minutter var Chelsea svært nære å få en drømmestart på Britannia Stadium, da hjemmeforsvaret rotet og Juan Mata nesten fikk foret Ramires med en flott stikker. Heldigvis for hjemmefansen våknet de hvite og røde akkurat da brasilianeren nærmet seg mål og dermed måtte gjestene nøye seg med hjørnespark.

JonesChanceWeb
JonesChanceWeb

Etter sju minutter var det Stoke sin tur til å være nære. Et langskudd fra Andy Wilkinson ble til en perfekt pasning for Kenwyne Jones, som selv under strekt press fra César Azpilicueta fikk avsluttet. Dessverre for hjemmelaget gikk avslutningen like til side for Petr Cechs lengste stolpe.

Chelseas hurtige angripere skapte noe problemer rundt beina på tyngre Stoke-spillere, mens Charlie Adam var en av dem som viste at også Stoke hadde gode spillere i sitt repertoar. Sammen med Matthew Etherington vartet han opp med enkelte lekre detaljer, men de store sjansene uteble i innledingen på Britannia Stadium.

Lampard og Ba nektet av Begovic
Etter snaue 25 minutter kom dog Chelsea til sin første store mulighet. Frank Lampard ble spilt gjennom av en strålende flikk fra Demba Ba mot slutten av et nydelig angrep, men en strålende beinparade av Asmir Begovic fikk hindret baklengsmål for hjemmelaget.

BegovicSaveWeb
BegovicSaveWeb

Ti minutter senere måtte Begovic i aksjon igjen, og denne gangen var det Demba Ba som ble hindret av Stoke-keeperen. Et nydelig gjennomspill fra Frank Lampard fant senegaleseren, som avsluttet knallhardt mot det nærmeste hjørnet. Der var Stoke-keeperen nok en gang parat og reddet for andre gang i omgangen med en flott beinparade.

Returen spratt mot en duell mellom Ramires og Andy Wilkinson, der sistnevnte såvidt fikk kommet foran Chelsea-spilleren og avverget sjanse nummer to for gjestene.

Utrolig selvmål av Walters
Da alle trodde at lagene skulle gå til pause på stillingen 0-0 scoret plutselig Chelsea. Et innlegg fra César Azpilicueta så ut til å finne Juan Mata, men det ville ikke Stoke-angriper Jonathan Walters ha noe av. Han kastet seg inn i eget felt og leverte det som ville vært en strålende stupheading om den hadde kommet på motsatt side av banen, men dessverre for ham og lagkameratene var hardhausen i egen boks.

WalterSelvmaalWeb
WalterSelvmaalWeb

Asmir Begovic som ellers hadde spilt en stor omgang var sjanseløs på lagkameratens knallharde stupheading, og dermed gikk gjestene til pause med 1-0-ledelse i bagasjen.

– Du kan stoppe Chelsea-spillerne fra å score, men når det er en av dine egne gutter blir det tøft. Men jeg synes synd på Walters, for hvor mange andre angrepsspillere ville egentlig vært der for å hindre scoring? spurte en retorisk Kevin Keegan i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Hadde det vært på andre siden hadde vi rost ham for en fantastisk heading, la Premier League-ekspert Petter Myhre til.

Cole med 2. omgangs første sjanse
Fem minutter ut i 2. omgang fikk Chelsea omgangens første mulighet. Demba Ba tok seg rundt på høyresiden og la inn, og Ashley Cole forsøkte seg med en markkryper fra bak i feltet. Skuddet var godt, men den velkjente høyrefoten til Asmir Begovic fikk nok en gang avverget til hjørnespark.

Tre minutter senere var det Stoke som var på ferde. Steven N'Zonzi banket til fra distanse, og kun en meget våken Petr Cech hindret baklengsmål da han vippet suseren over tverrliggeren.

Like før timen var spilt trodde de fleste på Britannia Stadium at Stoke hadde fått straffespark da André Marriner pekte på ellevemetersmerket etter at Matthew Etherington gikk i bakken i duell med César Azpilicueta, men assistentdommeren på motsatt side hadde markert for offside slapp Chelsea-forsvaret med skrekken.

Nytt Walters-selvmål
I det 62. minutt smalt det på ny foran Asmir Begovic, og utrolig nok var det nok en gang hjemmelagets Jonathan Walters som tegnet seg i scoringsprotokollen for feil lag. Denne gangen var det et hjørnespark som havnet på angriperens hode, og i duell med Frank Lampard sørget hodestøtet for at ballen havnet i det lengste hjørnet til en måpende Begovic.

Dermed ble Walters den tredje spilleren i Premier League-historien til å score to selvmål i en og samme kamp. De to første var Liverpools Jamie Carragher mot Manchester United i 1999 og Sunderlands Michael Proctor mot Charlton i 2003.

Artikkelen fortsetter under bildet!

WaltersSlemvaalToWeb
WaltersSlemvaalToWeb

Lampard la på til tre
Allerede to minuttere senere scoret Chelsea på ny da Juan Mata gikk i bakken i duell med Robert Huth og Ryan Shawcross innenfor 16-meteren. Det var vanskelig å se hvem av de to som hadde lagt spanjolen i bakken, men dommer Marriner pekte uansett resolutt på straffemarket.

Da Frank Lampard fikk muligheten fra elleve meter endte det som det ofte gjør. Midtbanespilleren banket til midt i mål bak en sjanseløs Begovic, og hadde dermed satt inn nok en scoring i blå drakt. Dette var hans 194 Chelsea-scoring noensinne, og nå har han kun Bobby Tambling og hans 202 scoringer foran seg på den historiske listen.

Hazard-suser sørget for 4-0
Chelsea ga seg ikke med den scoringen, og snaue 20 minutter før slutt var det Eden Hezard sin tur til å briljere på Britannia Stadium. Belgieren tok ballen flott med seg og løsnet skudd fra nærmere 25 meter. Ballen føk som et prosjektil opp i det lengste krysset, og dermed hadde de blå økt borteledelsen til 4-0.

HazardSmilWeb
HazardSmilWeb

Chelsea var i lekent slag, og Fernando Torres var nære på å lure inn 5-0 med hælen, og minuttet før slutt toppet den marerittaktige dagen til Jonathan Walters seg.

Han gikk i bakken innenfor 16-meteren og fikk straffespark, og skulle ta straffesparket selv. I stedet for at det ble en revansje for de to selvmålene endte det i stedet med nok en nedtur for Stoke-angriperen. Straffesparket gikk nemlig via tverrligger og over, og dermed var marerittkampen et faktum for Jonathan Walters.

Chelsea vant 4-0, og Jonathan Walters kommer nok aldri til å glemme akkurat dette oppgjøret.

Lagoppstillingene

Stoke (4-4-1-1): Asmir Begovic - Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Robert Huth, Andy Wilkinson - Jonathan Walters, Glenn Whelan, Steven N'Zonzi, Matthew Etherington - Charlie Adam - Kenwyne Jones
Innbyttere: Thomas Sørensen, Dean Whitehead (for Adam, 79.min), Matthew Upson, Michael Kightly, Peter Crouch, Ryan Shotton, Cameron Jerome (for Jones, 79. min)

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech, César Azpilicueta, David Luiz, Branislav Ivanovic, Ashley Cole - Frank Lampard, Ramires - Eden Hazard, Juan Mata, Ryan Bertrand - Demba Ba
Innbyttere: Ross Turnbull, John Terry (for Mata, 79.min), Nathan, Ake, Paulo Ferreira, Marko Marin, Oscar, Fernando Torres (for Ba, 71. min)

IKKE VUNNET OVER FANSEN ENDA: Rafael Benitez har fremdeles ikke den høyeste stjernen blant Chelsea-fansen. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
IKKE VUNNET OVER FANSEN ENDA: Rafael Benitez har fremdeles ikke den høyeste stjernen blant Chelsea-fansen. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)