Julio Cesar (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Julio Cesar (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Júlio César sikret Redknapp-poeng mot gamleklubben

QPR-keeperen vartet opp med flere flotte redninger da Tottenham ble holdt til uavgjort på Loftus Road.

QPR-Tottenham 0-0
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Harry Redknapp tok imot Tottenham for første gang siden han fikk sparken på White Hart Lane i sommer, og hjemme på Loftus Road holdt hans nye mannskap QPR tetjagende Spurs til 0-0.

Det kan det stort sett takke sin keeper Júlio César for, ettersom brasilianeren var i storslag og ved en rekke anledninger hindret Spurs-spissene scoring.

– Hyll César. Han var definitivt banens beste spiller, sa Kevin Keegan i TV 2s Premier League studio etter kampslutt.

På motsatt side av banen hadde ikke Hugo Lloris en eneste kvalifisert redning, men QPRs defensive organisering holdt helt inn og dermed endte det målløst i Vest-London.

Dermed ble det ett kjærkomment poeng for hjemmelaget i bunnstriden, mens Tottenham måtte se to poeng forsvinne i tetstriden.

MANAGERMØTE: Harry Redknapp hilser på sin etterfølger André Villas-Boas forut for kampstart på Loftus Road. Benytter de overgangsvinduets siste dag til å handle?  (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
MANAGERMØTE: Harry Redknapp hilser på sin etterfølger André Villas-Boas forut for kampstart på Loftus Road. Benytter de overgangsvinduets siste dag til å handle? (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

– De kan ikke spille slik som dette hjemme hver eneste uke, men mot de beste lagene kan de ligge lavt med fireren sin uten å bli utsatt. Men mot andre lag må de komme lengre opp på banen og vise hva de kan. Jeg tror definitvt Spurs kommer til å kvalifisere seg for Mesterligaen. De har så mye fart i laget, sa Keegan om de to lagene etter kampslutt.

– Vi må ikke glemme at det var Tottenham som prøvde her, og QPR skulle ligge lavt og kjøre kontringer. Hvis Tottenham hadde kjørt enda flere mann opp kunne de havnet i trøbbel, men nå drar de i hvert fall med ett poeng og en visshet om at det var de som prøvde, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Har du Júlio César på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Enorm dobbeltsjanse tidlig
Fem minutter ut i oppgjøret kom bortelaget til de første sjansene i kampen, og de skulle bli enorme. Først løsnet Jermain Defoe skudd fra distanse, men et tigersprang fra Júlio César gjorde at QPR-keeperen fikk slått ballen ut igjen på banen via stolpen.

På returen var det Emmanuel Adebayor sin tur, men selv om togoleseren var i god posisjon og relativt upresset ble det heller ikke ved denne anledningen scoring for bortelaget. Júlio César kastet seg nemlig nok en gang perfekt og fikk slått unna med en strålende parade.

AdebayorBomWeb
AdebayorBomWeb

Wright-Phillips-sjanser og Sandro-skade
På motsatt side av banen kom den første sjansen etter drøye ti minutter. Shaun Wright-Phillips fikk kranglet med seg ballen i duell med Kyle Walker og kom til avslutning fra kloss hold, men en strålende blokkering fra Michael Dawson fikk hindret at den lille kantspilleren scoret i sin andre Premier League-kamp på rad.

Allerede etter 25 minutter ble Tottenham tvunget til å gjøre sitt første spillerbytte. Midtbanekrigeren Sandro måtte kaste inn håndkleet, og ble erstattet av Scott Parker sentralt på bortelagets midtbane. På vei i garderoben oppstod det flotte scener da Sandro gikk til motstanderlagets benk for å takke sin gamle sjef Harry Redknapp for kampen.

Parker har nylig kommet tilbake etter en skade, men tok tak i kampen med en gang han entret gressmatten og gikk i midtbanekrigen med Stéphane M'Bia, Ji-Sung Park og Shaun Derry som om han aldri hadde vært borte fra Spurs-laget.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TIDLIG I AKSJON: Scott Parker erstattet en skadet Sandro allerede etter 25 minutter, og gikk rett i midtbanekringen mot Ji-Sung Park og Shaun Derry. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
TIDLIG I AKSJON: Scott Parker erstattet en skadet Sandro allerede etter 25 minutter, og gikk rett i midtbanekringen mot Ji-Sung Park og Shaun Derry. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

De to lagene klarte ikke å produsere de største sjansene i 1. omgang på Loftus Road, men like før pause var Shaun Wright-Phillips nok en gang farlig frempå for vertene. Først dro han av Kyle Walker og deretter dro han seg forbi Michael Dawson, før han løsnet skudd fra like utenfor 16-meteren.

Heldigvis for gjestene var avslutningen for dårlig og trillet utenfor Hugo Lloris' høyre stolpe uten å trøble Spurs-keeperen, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 i Vest-London.

Nye Júlio César-brader etter hvilen
Drøye minuttet ut i 2. omgang fikk Tottenham muligheten på frispark, og da Gareth Bale gjorde seg klar holdt nok mange blant hjemmefansen pusten. Det var det dog ingen stor grunn til, ettersom forsøket fra waliseren gikk rett på Júlio César som reddet uten de største problemene.

Fem minutter senere holdt hjemmefansen pusten på ny da Aaron Lennon gikk i bakken og falt inn i 16-meterstreken, men Lee Probert så at det marginale som var av en forseelse fra Fabio hadde skjedd utenfor feltet, og dermed ble det kun frispark for gjestene. Det tok Kyle Walker seg av, og siktet mot det lengste krysset, men avslutningen hans gikk like over målet til Júlio César.

Tottenham var inne i en god periode, og allerede drøye minuttet etter det farlige frisparket var det Jermain Defoe sin tur til å være nære på. Etter å ha blitt spilt opp av Emmanuel Adebayor dro Spurs' toppscorer seg fri fra Nedum Onuoha og avsluttet, men nok en gang stod Júlio César riktig plassert. Denne gangen avverget han med beina.

HarryPlakatWeb
HarryPlakatWeb

Ingen klarte å avgjøre i sluttminuttene
De neste 20 minuttene forløp uten at noen av lagene kom til sjanser, men drøye kvarteret før slutt var hjemmelaget og Fabio på tokt langs venstrekanten. Brasilianeren viste flott teknikk og stor hurtighet da han dro seg inn i feltet og fikk lagt et farlig innlegg, men uheldigvis for ham og hjemmefansen var ingen QPR-angripere i boksen og dermed endte det som kunne bli en stor sjanse med at bortelagets forsvar fikk avverget.

Fem minutter før slutt var det Shaun Wright-Phillips sin tur til å trøble Spurs-forsvaret på ny, men nok en gang sviktet kantspilleren da det gjaldt som mest. Da han skulle banke ballen i nettet fra kloss hold snublet nemlig QPRs nummer elleve, og dermed fikk Kyle Naughton avverget med en klarering i siste liten.

Ettersom heller ikke Spurs klarte å score i sluttminuttene endte det målløst i byderbyet i Vest-London.

Lagoppstillingene

QPR: Júlio César - Nedum Onuoha, Clint Hill, Ryan Nelsen, Fabio - Ji-Sung Park, Shaun Derry, Stéphane M'Bia - Shaun Wright-Phillips, Jamie Mackie, Adel Taarabt
Innbyttere: Robert Green, Anton Ferdinand, Djibril Cissé, Tal Ben Haim, Alejandro Faurlin, Jay Bothroyd, DJ Campbell

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Michael Dawson, Jan Vertonghen, Kyle Naugthon - Aaron Lennon, Sandro, Mousa Dembélé, Gareth Bale - Emmanuel Adebayor, Jermain Defoe
Innbyttere: Brad Friedel, Steven Caulker, Benoit Assou-Ekotto, Scott Parker (for Sandro, 25.min), Tom Huddlestone, Gylfi Sigurdsson (for Lennon, 80.min), Clint Dempsey (for Adebayor, 69.min)