Svindal på flott 4.-plass etter første omgang

Aksel Lund Svindal ligger på en flott 4.-plass etter første omgang i storslalåmrennet i Adelboden lørdag. Marcel Hirscher leder.

Østerrikeren kjørte inn til 1.14,22 fra startnummer en. Han ligger 17 hundredeler foran amerikanske Ted Ligety, som har vært den beste storslalåmkjøreren så langt denne sesongen. Hirscher, som også overtok ledelsen i den totale verdenscupen fra Svindal etter slalåmrennet i Zagreb, og Ligety er i en klasse for seg etter førsteomgangen i Sveits.

Italias Tomas Fanara ligger på tredjeplass. Han er 1,06 sekund bak Hirscher, men bare 19 hundredeler foran Svindal. Nordmannen gjorde ikke mange feilene nedover den krevende traseen i Adelboden, der han tidligere har en seier. Svindal kjørte inn til 1.15,47 lørdag.

Kjetil Jansrud ligger på 11.-plass etter en grei omgang, som ikke var full klaff. Også Leif Kristian Haugen er klar for finaleomgangen. Etter at vel 30 løpere har vært utfor ligger Haugen på 18.-plass. Han er 2,44 sekunder bak den østerrikske lederen.

Truls Ove Karlsen kjørte ut ganske tidlig i sitt løp, og nå brenner det et blått lys for hans Vm-deltakelse. Karlsen sliter med et vondt kne, noe han har hatt problemer med helt siden åpningsrennet i Sölden i fjor høst. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2