SKAL GRILLES: Oprah Winfrey lover å presse Lance Armstrong på spørsmål om doping når den tidligere syklisten stiller i showet hennes neste uke.
SKAL GRILLES: Oprah Winfrey lover å presse Lance Armstrong på spørsmål om doping når den tidligere syklisten stiller i showet hennes neste uke.

Armstrong innstilt på å innrømme doping

Den skandaliserte sykkelkongen Lance Armstrong skal være innstilt på å innrømme bruk av forbudte stoffer i Oprah-intervjuet.

Det skriver USA Today, som også kan fortelle at intervjuet skal gjøres i Austin, Texas mandag. Det blir tatt opp hjemme hos den tidligere toppsyklisten, som er utestengt fra sykkelsporten for livstid. Han er også fratatt alle de sju seirene han sikret seg i Tour de France.

«En person med god kjennskap til situasjonen sier at Armstrong kommer til å innrømme å ha brukt doping gjennom karrieren sin, men han kommer ikke til å gå i detaljer rundt bruken», skriver avisen på sine nettsider sent fredag.

Foreløpig har ikke Armstrong sagt noe om denne saken offentlig, men han har endelig bestemt seg for å snakke i et eksklusivt intervju med Oprah Winfrey. Intervjuet sendes torsdag til uken.

Les også: – Lance Armstrong fikk dopinghjelp av UCI
Les også: Toppsyklister om Oprahs Armstrong-intervju: – Det vil bli iscenesatt

Det har vært spekulert mye i om Armstrong virkelig vil innrømme at han har brukt ulovlig midler for å nå sine prestasjoner på sykkelsetet. Nå ser det ut som om han kommer til å lette litt på sløret, og i omtalen til intervjuet Oprah Winfrey skal gjøre med ham, blir det sagt at det ikke er satt restriksjoner på hvilke spørsmål som kan stilles.

Det blir også sagt at dersom Armstrong virkelig kommer med innrømmelser i intervjuet Oprah Winfrey skal gjøre med ham, kan det ha både juridiske og økonomiske årsaker. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2