OL BILLETTEN NESTEN I BOKS: Kjersti Buaas (t.h) slo til med andreplass i Slopestyle konkurransen i Copper Mountain, Colorado. (Foto: Snowboardforbundet)
OL BILLETTEN NESTEN I BOKS: Kjersti Buaas (t.h) slo til med andreplass i Slopestyle konkurransen i Copper Mountain, Colorado. (Foto: Snowboardforbundet)

Kjersti Buaas sikret andreplass og halve OL-billetten

Stod imot krevende vindforhold og tok andreplass i World Cup-konkurransen i Colorado.

I amerikanske Copper Mountain dro snowboard-veteran Kjersti Buaas (31) til med en andreplass, bak forrige sesongs ener amerikanske Jamie Anderson. Dette var den første slopestyle-konkurransen som er kvalifisering til OL i Sotsji.

– Det var utrolig krevende forhold med mye vind, så det er veldig sterkt av Kjersti å levere så bra. Hun var utrolig godt fornøyd, forteller landslagssjef Thomas Harstad til tv2.no på telefon.

– Ligger godt an mot OL
Hvert land kan ta med inntil fire gutter og fire jenter i slopestyle til Sotsji. Jentene på plassere seg innenfor topp 20, mens gutta klarer seg med en plass blant de 30 beste på FIS world cup-rankingen. Men med andreplass her tok Buaas, som vant bronse i halfpipe fra Torino-OL i 2006, et stort jafs rundt OL-billetten.

Kjersti Buaas
Kjersti Buaas

– Målet er jo at de skal plukke nok poeng på starten av sesongen, så de slipper å kjøre så mange FIS-konkurranser. Disse konkurransene prioriterer vi normalt ikke, så forhåpentligvis har alle tre jentene (Buaas, Silje Norendal (19) og Helene Olafsen (22)) nok poeng etter prøve-OL i Sotsji i februar. Akkurat nå ligger vi godt an, mener Harstad.

Norendal endte på en godkjent 12. plass, mens Olafsen som lenge har vært satt ut på grunn av skader, dessverre må forbedre 45. plassen.

Gutta fikk det tøft
De norske gutta klarte ikke å følge opp suksessen til Buaas, og endte på rumpa en etter en i finale-stormen. Torstein Horgmo (24), som vant kvaliken på onsdag, måtte nøye seg med en 12. plass. Mens Gjermund Bråten (21) ble beste nordmann på 10. plass, og Ståle Sandbech (19) tok 13. plassen.

– Vi hadde tre mann i finalen, men under sterk vind falt dessverre alle i sine forsøk. Kun de fire beste klarte å lande runene sine i dag, så jeg veit gutta kan. Vi må bare komme sterkere tilbake, sier Harstad.

Den regjerende verdensmesteren Chas Guldemond vant konkurransen foran finnene Roppe Tonteri og Petuu Piiroinen.

Nå satser den norske troppen alt på X Games i slutten av januar, som er sesongens store mål. Der har vi med både Torstein Horgmo, Ståle Sandbech, Gjermund Bråten, Ulrik Badertcher, Silje Norendal og Kjersti Buaas.

Neste mulighet for å plukke viktige OL-poeng blir under prøve-OL i Sotsji 10. februar.