IMPONERER: Sverre Lunde Pedersen jakter medalje i allround EM (Foto: Scanpix)
IMPONERER: Sverre Lunde Pedersen jakter medalje i allround EM (Foto: Scanpix)

Lunde Pedersen: – Ikke mye som skiller fra medalje

Sverre Lunde Pedersen kjenner lukten av medalje etter sin beste 500 meter noensinne.

Fredag gikk startskuddet for allround-EM på skøyter i Heerenveen i Nederland med 500 meter for herrene. Håvard Bøkko er spådd som en av favorittene, og han fikk en god start på mesterskapet. Det var likevel en annen nordmann alle ville snakke med etter at de hadde gått 5000 meter litt seinere på kvelden.

I siste par på 5000 meter skulle Sverre Lunde Pedersen ut mot Jan Blokhuijsen fra Nederland. Fana-løperen var ikke fornøyd med nederlenderens tempo midtvei i løpet og satt på turboen. 20-åringen satt standarden i løpet med flere gode runder.

Mot slutten ble Blokhuijsen for sterk for Lunde Pedersen, men osingen klarte å kapre tredjeplassen på 5000 meteren med tiden 6.19,07. Det er ny personlig rekord på distansen for 20-åringen.

– Det var deilig. Jeg tenkte ikke over at det var ny personlig rekord før noen sa det til meg etter løpet, sier en smilende Lunde Pedersen til TV 2 Sporten.

– Hvor nær er du medalje nå?

– Det er ikke mye som skiller.

TV 2 Play: Se intervju med Sverre Lunde Pedersen etter 500 meteren her!

Skuffet
Håvard Bøkko gikk en god 500 meter tidligere fredag kveld. Der endte Hol-karen på tredjeplass. På 5000 meteren klarte han ikke å følge opp. I par med Sven Kramer ble det for tungt. Han kom inn nesten elleve sekunder bak den suverene vinnerne.

– Det var veldig tungt, og jeg fant aldri flyten. Det var et dårlig løp, sier Bøkko om innsatsen på 5000 meter.

Slo Kramer
Et annet lyspunkt var unggutten Simen Spieler Nilsen. På 500 meteren gikk Spieler Nilsen i par med Kramer. Han viste ingen respekt, og slo verdens beste skøyteløper på hjemmebane. Han kom på femteplass med tiden 36,54.