Norge mistet pallplassen etter svak finale

De norske hoppgutta bommet i finaleomgangen og ble nummer sju under fredagens lagkonkurranse i verdenscupen i Zakopane. Slovenia vant.

Etter en noe ujevn første omgang var Norge likevel på tredjeplass. Da alt skulle avgjøres gikk det definitivt ikke veien for de norske hopperne. Norge samlet totalt 822 poeng. Det var hele 141,5 poeng bak det slovenske laget.

Verst ble det for Tom Hilde. Han kom helt feil ut og landet på beskjedne 90 meter. Det ga ham kun 40,5 poeng for annethoppet. Heller ikke Anders Jacobsen hadde noen god dag i Zakopane. Toeren fra hoppuken gjorde hopp på 128 og 113,5 meter.

Rune Velta var et lyspunkt som den beste av de norske. Hopperen fra Lommedalen gjorde to svev på 132,5 og 121 meter. Han sikret Norge totalt 244,2 poeng. Velta var den femte beste hopperen fredag. For Anders Bardal ble det 210,2 poeng etter to hopp på 117,5 og 115 meter.

Polen lå godt an til å vinne før finaleomgangen. Til slutt endte det med slovensk seier, selv om hjemmehåpene Kamil Stoch og Maciej Koth var de to beste i fredagens hopprenn. Slovenia vant lagkonkurransen med 9,1 poeng foran de polske hopperne.

Østerrike tok tredjeplassen og var 32,4 poeng bak det slovenske laget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2