FAVORITT: Nikola Karabatic og Frankrike er en av favorittene under VM i Spania, men TV 2 ekspert Frode Scheie tror de kommer til å få flere utfordrere til gullet. (Foto: Scanpix/Montasje)
FAVORITT: Nikola Karabatic og Frankrike er en av favorittene under VM i Spania, men TV 2 ekspert Frode Scheie tror de kommer til å få flere utfordrere til gullet. (Foto: Scanpix/Montasje)

TV 2-ekspert tror på dansk VM-gull

Frode Scheie tror Danmark kan skyte Frankrike ned fra VM-tronen.

I kveld åpner håndball-VM med vertsnasjonen Spania mot Algerie.

– For oss som har håndball som lidenskap, så er dette det største. For oss som elsker håndball, så er dette noe vi gleder oss storveis til, sier TV 2 Sportens håndballekspert Frode Scheie.

Etter en tøff sesong med både EM og OL, så er det flere land som ikke stiller med sitt beste mannskap. Tyskland stiller med et nesten helt nytt lag, mens land som Island, Kroatia og også Danmark har hatt fornyelse i troppen før VM.

Sjekk hva TV 2 sender fra håndball-VM: Dette viser TV 2 fra håndball-VM

– Det er litt synd at det virker som om mange lag som nedprioriterer dette mesterskapet. Det er mange som kommer med veldig unge lag. Du har også Serbia som har gått ut åpent og sagt at de satser mot OL og ikke bryr seg om VM. Kroatia har også sagt at de ikke prioriterer VM, forteller Scheie.

Tre favoritter
BSK/NIF-treneren tror det blir et åpent VM, men at det blir vanskelig å komme utenom de kjente traverne i medaljekampen.

– Frankrike er sterke. De har kanskje hatt den lille dippen sin ned. De var fryktelig skuffende i EM, men vant OL uten å overbevise veldig. Du har et Spania, som er favoritter på hjemmebane. De har utelatt Alberto Entrerrios, mens Raul Entrerrios er skadet. Men du kan ikke utelate dem på hjemmebane. Danmark har også sett veldig gode ut i oppkjøringen, sier Scheie.

Han har også en liten outsider.

– Jeg synes Ungarn er kommet som en kule. Bronsefinale i OL. Femteplass i forrige EM. De har mange spillere som har fått mange landskamper i ung alder, og de har alle samlet hjemme i Ungarn, forklarer han.

Stig Nygårds blogg: VM for liten og stor

Se opp for Argentina
Scheie tror også det kan bli noen lag som tar steget opp i dette mesterskapet.

– Det er duket for at vi kan få opp noen nye. Ungarn kan bekrefte at de er på vei tilbake til verdenstoppen. Argentina blir spennende. De kan bli en overraskelse, og kan få det beste søramerikanske resultatet noensinne. Makedonia er også på gang. De er veldig sterk på klubbsiden, med blant andre Metallurg som feide over Haslum i mesterligakvalifiseringen.

Men hvis han skal plukke ut sin største favoritt?

– Jeg tror på dansk gull, sier TV 2-eksperten.