sune (Foto: Scanpix)
sune (Foto: Scanpix)

Frisk-treneren slaktet dommerne etter McLeod-taklingen – kan bli straffet

– Han beskrev linjedommerne med særs nedlatende ord, sier dommersjef Lars Olav Gaden.

Oslo (TV 2 Sporten): Dommerutvalget i Norges Ishockeyforbund rapporterer inn Frisk Asker-trener Sune Bergman etter gårsdagens dramatiske kamp mot Storhamar med begrunnelsen «dårlig oppførsel».

TV 2 Sporten har fått tilgang til dommerrapporten fredag. Kamplederne mener Bergman «utviste en meget slett oppførsel» i etterkant av situasjonen hvor Eirik Skadsdammen ble taklet slik at han endte på sykehus.

– Vi mener oppførselen han viste overfor dommertrioen ikke er forenlig med det vi ønsker. Vi mener han burde ha fokus på eget lag og det spillerne driver med, og ikke bare dommerne, sier dommersjef Lars Olav Gaden til TV 2 Sporten.

Les også: McLeod: – Jeg angrer veldig på det som skjedde

«Småpojkar»
Slik TV 2 Sporten forstår det skal Bergman ha nektet å sende en av sine spillere over i utvisningsboksen da Kiel McLeod ble sendt i garderoben. Han skal i tillegg ha brukt betegnelser som «småpojkar» og «drittunger» overfor linjedommerne.

– Jeg skal ikke si hva han sa, men han beskrev linjedommerne med særs nedlatende ord. En trener i Get-ligaen må ha et snev av profesjonalitet i forhold til situasjonen. Det er ingen tvil om hva som skjedde, sier Gaden.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sune450
sune450

Frisk Asker-treneren sier til TV 2 Sporten at han ikke ønsker å kommentere hverken dialogen med dommerne eller innrapporteringen.

– Det er en sak mellom dommerkomiteen og Frisk Asker, sier han.

Kan få bot
McLeod fikk matchstraff for taklingen, og det er dette Bergman skal ha reagert kraftig på. Ifølge dommersjef Gaden gjentok svensken kritikken i samtale med kamplederne etter oppgjøret.

– Han kunne blitt sendt på tribunen allerede underveis i kampen, men det skjedde så mye annet at de ikke valgte å rapportere det før i etterkant. Skal vi iverta spillernes sikkerhet må en trener fokusere på det spilleren har gjort, og ikke oss, sier Gaden.

– Hva slags straff kan Bergman få?

– Sanksjoner eller bøter, men det er prinsippet som gjelder. Vi gidder ikke å stå og ta imot da vi gjorde alt riktig. Han sa vi ikke så situasjonen, og selv om han har dementert det i etterkant, vet dommeren hva som skjedde. Man må ha is i magen til å opptre profesjonelt i boksen. Det har han ikke helt i seg når slikt skjer, mener dommersjefen.