HEDER: Villas Boas og Van Persie ble belønnet for sterke prestasjoner i desember.
HEDER: Villas Boas og Van Persie ble belønnet for sterke prestasjoner i desember.

Villas-Boas og van Persie kåret til desembers beste

Portugiseren har endelig fått sving på sakene på White Hart Lane, mens van Persie scorer på bestilling for de røde djevlene.

Tradisjonen tro kårer Barclays månedens spiller og manager i Premier League, og ettersom vi nå er inne i januar er desember-vinnerne klare. For måneden som gikk er det Andre Villas-Boas og Manchester Uniteds Robin van Persie som mottar hedersprisene.

Når Villas-Boas ser tilbake på desember måned, gjør han det med et smil om munnen.

Les også:Ny snuoperasjon da Tottenham vant igjen

Sterk borteform
Foruten det knepne 2-1 tapet mot Everton på Goodison Park, har Tottenham vist en imponerende borteform. Ydmykelsene av Fulham og Aston Villa er kjærkomne poeng for et Spurs-lag som har en uttalt målsetning om en topp fire-plassering og Mesterligaspill.

Etter en middels start på sesongen har Villas-Boas’ mannskap fått en fin oppsving og befinner seg foreløpig på en sterk tredjeplass. Dette smaker nok spesielt godt for en mann - Daniel Levy. Han har fått bekreftelsen som viser at han viste hva han gjorde når han satset på den unge portugiseren før sesongen.

Daniel-Levy
Daniel-Levy

Ny start
Spørsmålstegnene var mange da Levy valgte å sparke Harry Redknapp i sommer. Han valgte å erstatte den suksessfulle engelskmannen med den unge portugiseren, som tidligere var blitt avskiltet av Abramovitsj og det evige Merry-go-round managersirkuset på Stamford Bridge.

Til tross for sterke resultater har ikke alt som har skjedd i desember vært positivt for Spurs. En sterk borteseier mot Sunderland ble beklageligvis overskygget av det gule kortet Gareth Bale ble tildelt av kampens dommer, Martin Atkinson. Det er de tredje kortet waliseren har pådratt seg for filming på litt over en måned.

Les også:Lennon ble helten da Spurs snudde og klatret til tredjeplass

Smaken av suksess
Etter en noe trøblete start der Spurs måtte gi tapt mot London-rivalene Chelsea og Arsenal, samt Roberto Martinez’ Wigan, har spillerne for alvor begynt å danse etter Villas-Boas taktstokk. Den seneste rekken med resultater viser at laget begynner å bli komfortable med portugiserens fotballfilosofi hvor ballbesittelse, høyt press- og forsvarslinje som står høyt er noen av grunnpilarene.

Les også:Villas-Boas: – Spillerne begynner å bli kjent med hverandre

Om Villas-Boas mannskap klarer å holde trykket oppe utover våren kan det bli riktig moro for White Hart Lanes trofaste.

Månedens spiller ble ikke overaskende Manchester Uniteds Robin van Persie. Angriperen har vært ustoppelig denne sesongen og har scoret 16 mål så langt denne sesongen. Søndag er det Liverpool som skal forsøke å temme nederlenderen som synes å være i sitt livs form.

Se Manchester United - Liverpool søndag 13.januar klokken 14.30 på TV2 PL HD 1 og TV 2 Sumo!

HEDER: Villas-Boas og Van Persie ble belønnet for sterke prestasjoner i desember.
HEDER: Villas-Boas og Van Persie ble belønnet for sterke prestasjoner i desember.

Er du enig i Barclays valg? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!