Tommy Høiland
Tommy Høiland

Tommy Høiland fikk bot for å «pisse» på Ull/Kisa

Sandnes Ulf-spissen har fått smekk på pungen etter gesten i kvalikkampen mot Ull/Kisa i november.

Tommy Høiland (23) blir straffet av doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund for oppførselen i kvalikkampen mot Ull/Kisa i november i fjor.

Like før Sandnes Ulf-spissen skulle byttes ut markerte han, med ufine håndbevegelser, at han mente at motstanderlaget ble «pisset på».

Opptrinnet har ikke gått ubemerket hen hos NFF, som har ilagt 23-åringen en bot på 7.500 kroner for brudd på sanksjonreglementet § 2-1 (2) bokstav a. Det skrier NFF i en pressemelding.

«Det legges dermed til grunn at Høiland gjorde en obskøn gest i form av å simulere urinering foran en spiller hos motstanderlaget.»

«Utvalget viser i særlig grad til at Høiland spiller på Tippeliganivå og kan være en rollemodell for yngre spillere, og at det må kunne forventes at spillere på dette nivå er seg bevisst dette ansvaret og opptrer på en profesjonell måte.»

Drar Semb inn i saken
Høiland kommenterte dommen på denne måten på Twitter:

- 7500 kr i bot fordi jeg er et forbilde, okey. Tidligere landslagssjef på strippeklubb, er ikke han forbilde? :/ eller er det mer akseptert?

Den tidligere landslagssjefen han sikter til er Nils Johan Semb, som i Steffen Iversens selvbiografi blir nevnt som strippeklubbgjest ved én anledning på slutten av 1990-tallet. Semb benekter selv at han har vært på strippeklubb.

Les også: Høiland om Ulf-kiropraktoren: – Hun ville ha meg med inn i den andre garderoben

TV 2 Sporten snakket med Høiland etter den nevnte kampen mot UIll/Kisa, da presiserte Høiland at det kun var én av motstanderens spillere han var ute etter.

– Det var ikke Ull/Kisa som klubb, det var mer han venstrebacken der. Han irriterte meg, og har gått og snakket piss til meg hele tiden i disse to kampene. Det så ut som om han prøvde å skade meg gjennom hele kampen i dag, så det var et svar på det. Det var ikke noe til Ull/Kisa, det var mer til han backen der, sa Høiland til TV 2 om episoden.

Tweeeet
Tweeeet

Les også: Høiland beklager «homsegrill»-uttalelse
Les også: Tommy Høiland kopierte Ronaldo-sveisen

At Ull/Kisa-spilleren skal ha «irritert» Høiland i forkant av den obsøkne gesten, har doms- og sanksjonsutvalget lagt vekt på i behandlingen av saken.

«Utvalget legger i formildende retning noe vekt på at anmeldte ble utsatt for provokasjoner av motspilleren i forkant av handlingen.»

Til Sandnesposten sier Høiland at han ikke ønsker å kommentere saken før han har tatt en avgjørelse om han vil anke straffen.

Hva mener du om at Høiland får bot for gesten i kampen mot Ull/Kisa? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!