JAKTER MESTERLIGA TRIUMF: Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke. (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix)
JAKTER MESTERLIGA TRIUMF: Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke. (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix)

Györ bekrefter at Løke og Haraldsen blir i klubben

Håndballklubben Györ bekreftet fredag at de har forlenget avtalene med landslagsspillerne Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen.

Som TV 2 Sporten melde tidligere denne uken forlenger Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen kontraktene med ungarske Györ.

Nå bekrefter klubben at begge de norske håndballprofilene har undertegnet for to nye sesonger, Haraldsen med opsjon på et tredje år. Györ satset hardt og har også sikret nye kontrakter med Eduarda Amorim og Adrienn Orbán.

– Veldig vanskelig valg
Løke har ventet med å forlenge med den ungarske storklubben, blant annet fordi sønnen Alexander starter på skole til høsten. Men strekspilleren valgte til slutt å bli utenlands, selv om Larvik forsøkte å hente henne tilbake til Norge.

– Det var et vanskelig valg, det var et veldig, veldig vanskelig valg. Jeg fikk også et tilbud fra Larvik som var godt, sier Løke til tv2.no.

Fra før er det kjent at Løke har hevet en lønn på 900.000 kroner netto i året, i tillegg til gratis bil og leilighet. Etter det TV 2 Sporten erfarer har Györ plusset på lønnen i den nye kontrakten med over 10.000 kroner i måneden. I tillegg vil totalverdien av kontrakten være verdt veldig mye mer.

– Klubben gjorde veldig mye for å beholde meg i Györ. Det viktigste var at alt kom på stell med Alexander og skolegang. Det ble en veldig bra løsning, sier Løke.

Løkes sønn, Alexander, vil få oppfølging av en norsk lærer tre ganger i uken.

Les også: Dette viser TV 2 fra håndball-VM

Føler seg ikke ferdig i utlandet
Selv om Løke nylig fylte 30 år, føler hun at det var riktig å skrive under for to nye år med Györ.

– Jeg har tenkt til å holde på lenge. Jeg føler at jeg kom veldig seint i gang. Det var først da jeg gjorde comeback i Larvik i voksen alder at karrieren tok fart. I en alder av 30 føler jeg at jeg akkurat har begynt, sier Løke.

– Hjem skal jeg uansett. Da hadde jeg lyst til å holde på litt lengre i utlandet. Da det gikk i orden med sønn og skolegang, så falt ting på plass her i Györ.

Les også: Børge Lund leste på nettet at han er ferdig i Füchse Berlin

For målvakt Katrine Lunde Haraldsen, som også har forlenget kontrakten, er det viktig at klubben har høye sportslige ambisjoner.

– Hovedmotivasjonen bak kontraktsforlengningen er at Györ er verdens beste klubb. Lagmedlemmene og samarbeidet med den nye treneren gjør meg glad. Jeg liker livet i Györ, sier Haraldsen. (©NTB/TV 2 Sporten)