AfrikaGrabWeb
AfrikaGrabWeb
AfrikaStjernerWeb
AfrikaStjernerWeb

Dette er Premier League-stjernene som forsvinner til Afrika

Enkelte Premier League-klubber rammes hardere enn andre av årets Afrikamesterskap.

Se PLTVs reportasje om stjernene som drar til mesterskapet i Sør-Afrika i videovinduet øverst!

Afrikamesterskapet skal nå bli arrangert i oddetallsår, og derfor mister Premier League-klubbene akkurat i 2013 spillere til mesterskapet for andre år på rad.

Turneringen avholdes i Sør-Afrika mellom 19. januar og 10. februar, og denne gangen går det verst utover Manchester City og Chelsea. Av toppklubbene er det kun Manchester United som ikke mister noen av sine spillere til mesterskapet.

Les også: Dette er tidenes afrikanske Premier League-ellever

City og Chelsea – Elfenbenskysten og Nigeria
City mister sin kanskje viktigste spiller i Yaya Touré, i tillegg til hans storebror Kolo og ungguttene Abdul Razak, som alle er med i Elfenbenskystens tropp som skal kjempe om avansement fra gruppe D.

– Det er en tøff tid å miste Yaya, som åpenbart er en viktig spiller for dem, og Kolo har også spilt noen kamper i det siste. Dersom avstanden opp til Manchester United blir noe større nå kan de si farvel til tittelen, sier den nigerianske tidligere Norwich-og Wimbledon-spissen Efan Ekoku.

Se video av intervjuet med Ekoku og oversikt over spillere som forsvinner i vinduet øverst!

Les også: Her er de 60 mest verdifulle fotballspillerne i verden

Ivorianerne har også Newcastles Cheick Tioté, Arsenals Gervinho og Wigans Arouna Koné i sine rekker, og er med det den nasjonen med sterkest representasjon fra engelske klubber.

I samme gruppe vinner vi to nordafrikanske land i Tunisia og Algerie som ikke har representanter fra Premier League-klubber, samt Togo som til slutt ble enig med Emmanuel Adebayor og fikk Tottenham-spissen med i sin tropp.

IVORIANSKE BRØDRE: Yaya og Kolo Touré drar fra Manchester til Sør-Afrika for å spille for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet. (Foto: JON SUPER/Ap)
IVORIANSKE BRØDRE: Yaya og Kolo Touré drar fra Manchester til Sør-Afrika for å spille for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet. (Foto: JON SUPER/Ap)

Chelsea mister to mann til Nigerias tropp i form av John Obi Mikel og Victor Moses, som skal kjempe mot Southamptons Emmanuel Mayuka om avansement fra gruppe C. Der finner vi også Burkina Faso og Etiopia, som stiller uten «engelske» representanter.

Les også: Odemwingie rasende etter vraking

Ingen Taarabt eller Senegal
I gruppe A finner man Marokko, med Aston Villas Karim El Ahmadi og Liverpools Oussama Assaidi i sin tropp, men her er det mest bemerkelsesverdige at QPR-stjernen Adel Taarabt ikke ble vurdert god nok for Rachid Taoussis tropp. Marokkanerne kjemper mot vertsnasjonen Sør-Afrika, Kapp Verde og Angola om avansement, og er en av outsiderne i mesterskapet.

Les også: Taarabt ikke med til Afrikamesterskapet

Også i gruppe B finner man representanter fra Premier League, i form av Samba Diakité (QPR) og Modibo Maïga (West Ham) hos Mali og Youssouf Mulumbu (WBA) hos Den demokratiske republikken Kongo. Fulhams Mahamadou Diarra er skadet og deltar ikke. I tillegg til de to nevnte nasjonene er også Niger og Ghana i denne gruppen, men hos ghaneserne som vanligvis har hatt gode tradisjoner i Premier League finner vi denne gangen ingen Englandsproffer.

Et annet land med tradisjonelt sterke røtter i engelsk fotball er Senegal, men ettersom de ikke deltar i turneringen slipper Chelsea å miste sin Demba Ba, Newcastle sin Papiss Cissé og West Ham sin Mohamed Diamé.

Her er oversikten over de spillerne som spiller i det engelske ligasystemet som de neste ukene skal til Afrikamesterskapet:

Gruppe A
Sør-Afrika: Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace), Dean Furman (Oldham)
Kapp Verde: Ingen
Angola: Ingen
Marokko: Karim El Ahmadi (Aston Villa), Oussama Assaidi (Liverpool)

Gruppe B
Ghana: Albert Adomah (Bristol City)
Mali: Samba Diakité (QPR), Modibo Maïga (West Ham)
Niger: Ingen
DR Congo: Gabriel Zakuani (Peterborough), Youssouf Mulumbu (WBA),

Gruppe C
Zambia: Emmanuel Mayuka (Southampton)
Nigeria: John Obi Mikel (Chelsea), Victor Moses (Chelsea)
Burkina Faso: Ingen
Etiopia: Ingen

Gruppe D
Elfenbenskysten: Kolo Touré (Manchester City), Yaya Touré (Manchester City), Abdul Razak (Manchester City) Cheick Tioté (Newcastle), Gervinho (Arsenal), Arouna Koné (Wigan)
Tunisia: Ingen
Algerie: Adlène Guedioura (Nottingham)
Togo: Emmanuel Adebayor (Tottenham)

AfrikaStjernerWeb
AfrikaStjernerWeb

Hvem tror du vinner Afrikamesterskapet? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!