Ullevålseter langt bak de beste i Dakar-rallyet

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 21 den 6. etappen av Dakar-rallyet torsdag, men avanserte to plasser til 20.-plass i sammendraget.

Spesialetappen var første del av en todagers etappe uten utstyrsassistanse. Den var på 438 kilometer med start i Arica og målgang Calama.

Chileneren og hjemmeføreren Francisco Lopez Contardo var best og distanserte nordmannen 18.48 minutter.

Ullevålseter ligger 47.18 minutter bak sammenlagtleder Olivier Pain fra Frankrike. Onsdag var nordmannen innom et par uhell som fikk store tidsmessige følger. Han unngikk det på torsdagens etappe.

– Jeg har egentlig en god følelse og føler ikke at alt har gått tapt selv om jeg ligger drøye tre kvarter bak. Despres er og blir storfavoritt, men det er mange mellom ham og meg som jeg skal slå etter hvert, sier en alltid optimistisk Ullevålseter.

– Dagen var helt grei. Det var en lang og tung etappe, men jeg ligger på 95 % risiko og kan egentlig ikke gjøre så mye mer så lenge teten gjør som de skal. Jeg taper heller ikke veldig mye i forhold til distanse og forhold, men jeg er nok av dem som misliker forholdene mest akkurat nå. Grus og stein er ikke min greie, og jeg gleder meg til sanden kommer tilbake, sa han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2