Vålerengatrener Espen Shampo Knutsen. (Foto: Varfjell, Fredrik/Scanpix)
Vålerengatrener Espen Shampo Knutsen. (Foto: Varfjell, Fredrik/Scanpix)

Jente (18) på benken mot Shampo

Keepertalentet Mathilde Nilsen (18) satt på benken da Tønsberg tapte 3-7 for Vålerenga.

Se Tønsberg-VIF på TV 2 Sumo klokken 18.30 og alle de andre kampene i runden.

Tønsbergs førstekeeper Rasmus Stenebråten måtte stå over kampen mot Vålerenga på grunn av svineinfluensa. Dermed måtte Tønsberg kalle inn 18-åringen Mathilde Nilsen, som fikk sitte på benken mot VIF. Andrekeeper Filip Hamarlund, som kun sto én kamp i 1. divisjon i fjor, startet kampen, men holdt seg skadefri slik at Nilsen forble på benken gjennom hele kampen.

TV 2 Sporten snakket med Tønsbergs assistentrener, Andreas Toft, før kampen. Han var overhodet ikke bekymret for at de måtte kalle inn Nilsen til eliteseriekampen.

– Nei, det er ikke vært noe problem i det hele tatt. Hun er en tøff jente, sa han.

Mathilde Nilsen er elev ved Wang Toppidrett i Tønsberg og står til daglig for Tønsbergs U18-lag i 1.divisjon.

Les også: Hockeyspiller kan ha fått kraniebrudd etter denne taklingen

– Hun er vant til å spille med gutter, men det er klart det er en viss forskjell i skuddstyrke fra 1. divisjon til GET-ligaen. Vi får se hva som skjer. Jeg håper selvsagt ikke Filp Hamarlund blir skadet eller noe slikt, men vi er trygge på Mathilde, sa Toft.

Tønsberg og Omegn ligger på sisteplass i GET-ligaen med 22 poeng. Vålerenga er nummer to med 64. Kampstart er 18.30 i Tønsberghallen.

Bunnlaget Tønsberg kunne ikke gjøre noe med Espen «Shampo» Knutsen sine gutter. Tønsberg ledet 3-1 etter to perioder, men kollapset totalt i siste periode. Hamarlund måtte slippe seks pucker back seg i tredje periode. Dermed vant Oslo-laget til slutt 7-3.