armstrong
armstrong

Toppsyklister om Oprahs Armstrong-intervju: – Det vil bli iscenesatt

Tidligere toppsyklister har lite tro på at Lance Armstrong legger kortene på bordet.

– Det vil bli iscenesatt og kommer ikke til å føre noen steder. Det er i så fall bare Lance som kommer til å få et sannhetens øyeblikk, sier den britiske syklisten David Millar til BBC.

Millar har tidligere blitt utestengt fra sykkelsporten etter å ha innrømmet dopingbruk i 2004, og er nå medlem av World Anti-Doping Agency (WADA). Skotten frykter at intervjuet, som ikke skal sendes live, vil ha mer fokus på Armstrongs følelser enn forseelser han kan ha begått.

– Det blir ikke som at han skal sitte foran en dommer og bli forhørt om ting han har gjort galt. Jeg tviler veldig mye på at det kommer til å bli et ordentlig avhør, sier Millar.

Også tidligere proffsyklist, Matt DeCanio, kritiserer plattformen Armstrong har valgt.

– Oprah Winfrey appellerer til Amerika som en som handler på Wal-Mart, som ikke kan forskjellen på opp og ned eller venstre og høyre, og bare vil høre en feelgood- historie.

Les også: Oprah lover tøff grilling av Armstrong
Les også: Kaggestad om Armstrongs Oprah-intervju: – Håper han legger alle kortene på bordet

DeCanio tviler på oppriktigheten til Armstrong og mener han vil fortsette å benekte dopinganklagene.

– Jeg tror han kommer til å si at han gjorde det som måtte til for å vinne. Han kommer i utgangspunktet til å gjøre alt han kan for at du fortsatt skal kunne kjøpe en sjokolade med fjeset hans på eller en sykkel han fronter. Men hvis han virkelig innrømmer noe som helst, kommer det til å bli stilt spørsmål offentligheten ikke er klar for å høre, sier DeCanio til BBC Radio.