Signe Tynning fra ?? da hun var sportsanker. (Foto: TV 2)
Signe Tynning fra ?? da hun var sportsanker. (Foto: TV 2)

Ser du hvem dette er?

Lørdag fyller hun 50 år.

Den folkekjære programlederen Signe Tynning fyller 50 år lørdag, men hun sier som andre 50-åringer: 50 er ingen alder i dag.

– Alle sier det, men det er ingen klisje. Heller ikke jeg føler meg som den alderen jeg er, sier Signe.

50 er et veiskille

Jubilanten plasserer seg selv et sted mellom 40 og 50, men innrømmer at å fylle 50 gir tid til ettertanke.

– Jeg føler jeg er ved et veiskille. Nå oppsummerer jeg hva jeg har gjort i livet, og hva jeg skal gjøre videre, forteller Signe.

Signe har rukket å ha gjort litt av hvert hittil. I 1994 tok hun med seg sin fem år gamle sønn og flyttet alene til Bergen for å jobbe i TV 2.

– Jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen. Det var et stort steg å flytte til en helt ny by der jeg ikke kjente noen, samtidig som jeg hadde aleneansvaret for en femåring, forteller Signe og legger til at hun er sjeleglad for at alt gikk bra. Christian har blitt 27, og er ifølge mamma Signe en kjempefin fyr. Hen er hennes største seier på det personlige plan.

Les også: Signe Tynning møtte sin feriekjæreste på Rauland

Her blir Signe rørt til tårer av sønnen

(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

691234

Ikke truet av de yngre

Karrieremessig gikk Signe fra journalist i Radio 1, via TV Sporten og TV 2 Nyhetene før hun havnet i God morgen Norge. Selv om hun er eldre enn de fleste damene på skjermen i kanalen føler hun seg ikke truet av den yngre garde.

– Alle har sin plass og sin tid. Jeg er imponert over de yngre, samtidig som det er fint å ha damer som Dorthe Skappel (God kveld Norge) og meg på skjermen. TV 2 er en ung bedrift som ikke har så mange voksne kvinner på skjermen.

– Jeg er heldig som er i God morgen Norge, der det kreves en viss ryggsekk med erfaring. Det er et program som handler om livet, og da er det ikke en ulempe å ha opplevd litt av livet, sier Signe.

Les også: Se tilbakeblikk fra 18 år med God morgen Norge

Kjedelig å trene

Nå som hun fyller 50 har hun sluttet å bekymre seg så mye. Hun har lært seg at ting stort sett ordner seg til det beste. Sønnen har blitt voksen, hun har bopel og økonomi i orden og en vellykket karriere. Men det er ikke bare gleder med å bli eldre.

– Man merker at det kreves mer om man vil holde seg i fysisk form. Man må legge inn mye mer innsats på trening nå enn når man er 30. Det er kjedelig, sier Signe.

Programleder Signe Tynning viser fram sitt «hold-in-undertøy»

Feirer med venner og familie

Men i morgen er det ikke trening som står på programmet. Signe skal feire bursdagen sin med sine 25 nærmeste. De skal spise middag på kjendiskokk Bent Stiansens' restaurant, og det gleder hun seg til. Videre har hun ingen planer - verken for kvelden eller livet.

– Jeg burde kanskje ha noen visjoner og planer? Jeg har ikke staket ut veien videre. Kanskje jeg bør det, sier jubilanten spørrende.