SMIL OG GOD STEMNING: Rune Jarstein nyter dagene sammen med landslaget i Sør Afrika. Solid spill den siste tiden har gjort Viking keeperen til Drillos førstevalg mellom stengene. (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)
SMIL OG GOD STEMNING: Rune Jarstein nyter dagene sammen med landslaget i Sør Afrika. Solid spill den siste tiden har gjort Viking keeperen til Drillos førstevalg mellom stengene. (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)

Nå er Jarstein landslagets udiskutable førstekeeper

– Selvsagt ikke noen diskusjon, sier keepertrener Frode Grodås.

Robben Island/Bergen (TV 2 Sporten): Etter tøffe tider på både klubb og landslag, har Rune Jarstein endelig funnet tilbake til godformen. I treningskampen mot Sør-Afrika tirsdag stod Viking-spillere nok en strålende kamp mellom stengene, og nå er det ikke lenger tvil om hvem som er Norges førstevalg mellom stengene.

– Per dags dato er han det. Han har stått mange gode kamper på rekker og rad, da er det selvsagt ikke noen diskusjon. Det bruker jeg ikke tid på, sier keepertrener Frode Grodås til TV 2 Sporten.

Situasjonen rundt Jarstein nådde et topp-punkt i VM-kvaliken mot Slovenia hjemme på Ullevaal i september. Jarstein hadde en svak involvering på gjestenes scoring, og etter kampen forlot han et intervju med TV 2 i sinne.

Les også: Her knuser Jarstein headset etter å ha avbrutt TV 2-intervju
Les også: Jarstein truet fotograf med juling dagen derpå

Etter å ha vekslet mellom Espen Bugge Pettersen og Jarstein, har Drillo har nå ingen betenkligheter med å bruke Viking-keeperen som førstevalg.

– Keepere blir jo ofte vurdert på de negative sidene. Gjør de tabber, så hjelper det nesten ikke hvor gode de er. Nå har Jarstein vært matchvinner i den forstand at han har reddet skudd som en ikke har forventet at han skal ta. I tillegg har han ikke gjort noen tabber, sier Drillo.

Selv føler Jarstein at han har blitt en bedre keeper den siste tiden.

– Jeg blir eldre for hver dag som går jeg også. Jeg får mer og mer rutine, pluss at jeg har trent godt hele veien og ikke mistet troen på meg selv, sier Jarstein.

– Rune har hatt en voldsom vekst. Så er det suget om å bli enda bedre, og kanskje et håp og ønske om å spille i en større liga. Det er god motivasjon, sier Grodås.

– Tror du han blir solgt i dette overgangsvinduet?

– Den prestasjonen i går (mot Sør-Afrika tirsdag red. anm) bør i alle fall hjelpe på.