Oprah lover tøff grilling av Armstrong

Oprah Winfrey lover tøff grilling av Lance Armstrong, når den dopingdømte syklisten møter i studioet hennes kommende torsdag.

Samtidig fortsetter spekulasjonene om den skandaliserte syklisten med sju strake Tour de France-seirer fra 1999 til 2005 endelig kommer til å innrømme at han har vært en dopingsynder.

– Armstrong har ingen kontroll over programmet, og det er ikke noen spørsmål som ikke kan stilles, sier Nicole Nichols i TV-selskapet Oprah Winfrey Network. Hun legger til at Armstrong heller ikke får betalt for å la seg intervjue.

Samtidig innrømmer Nichols at det 90 minutter lange intervjuet er blitt tatt opp i Armstrongs hjem i Texas. Det er altså ikke snakk om noe direkte intervju med syklisten, som er utestengt fra all idrett for livstid og som samtidig ble fratatt alle seirene sine i Tour de France.

Når Armstrong stiller til intervju med Oprah er det første gangen han snakker offentlig og lar seg intervjue etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) la fram en omfattende rapport som konkluderte med at Armstrong var en doper av internasjonalt format.

USADA konkluderer med at den dopingen Armstrong står bak er den mest sofistikerte og profesjonelle sykkelverdenen noensinne har sett, men foreløpig har ikke Armstrong innrømmet noe som helst. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2