FULGTE IKKE OPP: Anders Bardal var i en egen klasse under verdenscuprennet i Wisla for noen dager siden, men sviktet under lagkonkurransen i Zakopane fredag.  (Foto: Scanpix)
FULGTE IKKE OPP: Anders Bardal var i en egen klasse under verdenscuprennet i Wisla for noen dager siden, men sviktet under lagkonkurransen i Zakopane fredag. (Foto: Scanpix)

Anders Bardal hoppet til seier i Wisla

Og Rune Velta tok tredjeplassen.

Anders Bardal vant tirsdagens verdenscuprenn i polske Wisla. Bardal ledet hopprennet etter første omgang med et hopp på 130 meter. Rune Velta hoppet også godt i den første omgangen og lå på andreplass med 127 meter.

De to sto igjen til slutt under andreomgangen i Wisla. Velta klarte ikke å følge opp fra første omgang, men klarte å kapre tredjeplassen totalt med et hopp på 126 meter. Totalt fikk nordmannen 251,0 poeng.

– Varierende forhold
Bardal hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen. Han svevde inn til 128 meter i den siste omgangen, og vant rennet med 264,4 poeng totalt. Dermed tok han sin femte verdenscupseier i karrieren.

– Det var en spesiell konkurranse med litt varierende forhold. Da gjelder det å holde hodet kaldt og gjøre det man skal. Jeg gjorde to gode skihopp og det var godt nok. Selvtilliten er veldig bra og det dro jeg nytte av, sier Bardal til TV 2 Sporten etter rennet.

Rune Velta slo til med sin første pallplassering i verdenscupen i Polen. Det smakte godt for 23-åringen.

– Det har vært en veldig bra dag. Det har vært en veldig bra dag. Jeg er fornøyd med at jeg fortsetter å gjøre gode hopp og at jeg fikk til et kjemperesultat, forteller Velta.

Tyske Richard Freitag snek seg mellom nordmennene med to hopp på 131 og 126,5 meter. Totalt fikk Freitag 252,2 poeng.

Jacobsen skuffet
Norge slo til med fire mann blant de ti beste under hopprennet i Wisla. Tom Hilde kapret niendeplassen, og rett bak fulgte Anders Fannemel. Anders Jacobsen imponerte stort i hoppuken, men klarte ikke å følge opp i verdenscupen. 229,4 poeng totalt holdt bare til 15. plass.

Andreas Stjernen kom på 22. plass.

Verdenscupleder Gregor Schlierenzauer var ikke med i Wisla på grunn av sykdom. Bardals suverene seier i Polen gjør at nordmannen tar innpå østerrikeren i sammendraget, men er fortsatt 233 poeng bak på andreplass.